Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 24 juni 2025

 

Psalm 73:23-26

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik zal dan geduriglijk bij U zijn; Gij hebt mijn rechterhand gevat; Gij zult mij leiden door Uw raad; en daarna zult Gij mij [in] heerlijkheid opnemen. Wien heb ik [nevens] [U] in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde! Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid." (Ps 73:23-26 STV)

"Toch ben ik steeds bij u, want u neemt mijn hand en leidt mij volgens uw plan; en dan ontvangt u mij met alle eer. Wie heb ik in de hemel behalve u? Behalve u verlang ik ook niets op aarde. Al zou mijn lichaam bezwijken, al zou mijn hart het opgeven, u bent de rots waarop ik bouw, u bent mijn hele bezit, o God, voor altijd."

"Nochtans zal ik bestendig bij U zijn, Gij hebt mijn rechterhand gevat; Gij zult mij leiden door uw raad, en daarna mij in heerlijkheid opnemen. Wie heb ik [nevens U] in de hemel? Nevens U begeer ik niets op aarde; al zou mijn vlees en mijn hart bezwijken, mijns harten rots en mijn erfdeel is God voor eeuwig."

"Maar nu weet ik mij altijd bij u, u houdt mij aan de hand en leidt mij volgens uw plan. Dan neemt u mij weg, met eer bekleed. Wie buiten u heb ik in de hemel? Naast u wens ik geen ander op aarde. Al bezwijkt mijn hart en vergaat mijn lichaam, de rots van mijn bestaan, al wat ik heb, is God, nu en altijd."

"Toch zal ik altijd bij U blijven; U houdt mij stevig vast. Door Uw raadgevingen zal ik mij laten leiden; en wanneer ik eenmaal sterf, mag ik in Uw heerlijkheid bij U komen. Wie of wat heb ik, buiten U, nog nodig? Als ik U heb, heb ik verder niets nodig en verlang ik niets meer. Noch op aarde, noch in de hemel. Al zou ik geestelijk en lichamelijk bezwijken, mijn hart vertrouwt op God, Die mijn rots is. Voor eeuwig houdt Hij mij vast."

 

Overdenking van vandaag:

In tijden van verwarring, kunnen we bemoediging vinden in het feit we misschien niet alles zullen begrijpen terwijl we hier op aarde zijn (lees Psalm 73:1-22), maar dat God trouw zal blijven. Alles wat we hebben en hier op aarde kennen is onderhevig aan verval, maar onze relatie met de Here is onze eeuwige kracht. Hij zal ons niet in de steek laten, stuk maken of ons vergeten.

 

Gebed:

Almachtige God, ik dank u dat u altijd bij me bent, vooral op die momenten wanneer het leven het meest verwarrend is en mijn angsten het meest verontrustend zijn. Geef mij alstublieft geloof om niet alleen u eerlijke vragen te stellen, maar ook u te vertrouwen, zelfs als de dingen niet goed lijken voor degenen die in u geloven. Help mij alstublieft mijn geloof vast te houden wanneer ik wacht op uw machtige vergeving van uw mensen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 juni 2025 Romeinen 6:23
22 juni 2025 Spreuken 18:22
21 juni 2025 Spreuken 6:20
20 juni 2025 Lukas 6:38
19 juni 2025 Psalm 31:19
18 juni 2025 1 Johannes 3:18
17 juni 2025 Efeziėrs 1:17
 

Home