Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 22 juni 2025

 

Spreuken 18:22

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Die een vrouw gevonden heeft, heeft een goede zaak gevonden, en hij heeft welgevallen getrokken van den HEERE." (Spr 18:22 STV)

"Wie een vrouw gevonden heeft, heeft geluk gevonden; de Heer heeft het goede met hem voor."

"Wie een vrouw vond, heeft iets goeds gevonden en gunst van de HERE verworven."

"Wie een vrouw gevonden heeft, heeft iets goeds gevonden, hij ontvangt de gunst van de HEER."

"Vindt u een goede vrouw, dan hebt u het goed getroffen; beschouw haar als een geschenk van de HERE."

 

Overdenking van vandaag:

Verschillende grote waarheden worden ons onderwezen in de eerste hoofdstukken van de bijbel. Ten eerste, we zijn naar Gods beeld gecreŽerd, zowel mannelijk als vrouwelijk. Ten tweede, we zijn gemaakt om anders te zijn (mannelijk en vrouwelijk). Ten derde, we zijn gemaakt om elkaar te zegenen en een aanvulling te zijn op elkaar. Ten vierde, we zijn gemaakt om onze families van herkomst te verlaten en samen onze levens op te bouwen. (Gen. 1:26-2:25) Om een partner voor het leven te vinden, iemand door God gecreŽerd naar zijn beeld, moet je de echte goede vinden!

 

Gebed:

Vader, ik dank u voor uw plan voor mijn leven. (Voor de getrouwden:) Ik dank u voor mijn partner in het huwelijk en ik vraag om uw hulp in het zegenen en het aanvullen van die persoon in elk opzicht. (Voor de weduwnaren/weduwen:) Ik vraag Vader, dat u mijn gevoelens van verlies en verdriet verzacht en dat u weet dat ik u dank voor deze bijzondere persoon door wie u mijn leven gezegend hebt. (Voor de alleenstaanden:) Ik vraag uw hulp bij het kennen van het pad van mijn leven en mij te gebruiken anderen te zegenen door de manier waarop ik leef, met integriteit en trouw. Bovendien, Vader, zegen mij alstublieft met nauwe christelijke vrienden bij wie ik emotionele vervulling en geestelijke kracht kan vinden. (Voor zij die gescheiden zijn:) Ik vraag Vader, dat u helpt bij mijn gevoel van verlies en dat u mij gebruikt om u te dienen en u glorie te brengen. Maar God, ik moet in uw nabijheid zijn om door te leven en ondersteun me als ik te maken heb met mijn emotionele worstelingen en onvervulde verwachtingen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 juni 2025 Spreuken 6:20
20 juni 2025 Lukas 6:38
19 juni 2025 Psalm 31:19
18 juni 2025 1 Johannes 3:18
17 juni 2025 EfeziŽrs 1:17
16 juni 2025 Jeremia 6:16
15 juni 2025 Jakobus 4:15
 

Home