Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 19 juni 2025

 

Psalm 31:19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(31–20) O, hoe groot is Uw goed, dat Gij weggelegd hebt voor degenen, die U vrezen; [dat] Gij gewrocht hebt voor degenen, die op U betrouwen, in de tegenwoordigheid der mensenkinderen!" (Ps 31:19 STV)

"Wat een geluk is weggelegd voor wie ontzag heeft voor u! Wat een grootse dingen doet u voor wie bij u schuilt! Iedereen is er getuige van."

"Hoe groot is het goed dat Gij hebt weggelegd voor wie U vrezen, dat Gij bereid hebt voor wie bij U schuilen ten aanschouwen van de mensenkinderen."

"Hoe groot is het geluk dat u hebt weggelegd voor wie u vrezen, dat u bereid hebt voor wie schuilen bij u, heel de wereld zal het zien."

"Wat een geweldige rijkdom wacht degenen die ontzag voor U hebben, allen die bij U schuilen. Zelfs de ongelovigen zullen het zien."

 

Overdenking van vandaag:

Uit deze psalm, die begint in wanhoop, vinden we een crescendo van het geloof. Hoewell dingen misschien somber lijken: God zal zijn kinderen niet in de steek laten. Degenen die eerbied voor God hebben, zullen niet worden vergeten. Ver van het negeren van zijn kinderen, heeft God zijn goedheid opgeslagen die hij genereus over hen zal laten vloeien om te laten zien dat ze zijn kinderen zijn. Degenen die toevlucht in hem nemen zullen beschermd en gezegend worden.  

Voor degenen aan deze kant van Jezus' opstanding, brengt deze belofte van zegen en vergeving een toegevoegde diepte en betekenis, evenals een diepere zekerheid!

 

Gebed:

HERE, God van Abraham, Mozes, Ruth, David en Esther, ik prijs u voor uw bewezen trouw door de eeuwen heen. Ik dank u voor de geweldige nalatenschap van het geloof dat mij toont dat ik u kan vertrouwen. U zult mij herinneren met uw genade, u beschermt mij door uw macht en u zegent mij met uw goedheid. Geef me de moed om mijn geloof te handhaven ongeacht de beproevingen en verleidingen die ik heb. In Jezus' naam bid ik en plaats ik mijn vertrouwen in u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 juni 2025 1 Johannes 3:18
17 juni 2025 Efeziėrs 1:17
16 juni 2025 Jeremia 6:16
15 juni 2025 Jakobus 4:15
14 juni 2025 Romeinen 8:35-37
13 juni 2025 Romeinen 6:13
12 juni 2025 Psalm 103:12
 

Home