Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 13 juni 2025

 

Romeinen 6:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En stelt uwe leden niet der zonde tot wapenen der ongerechtigheid; maar stelt uzelven Gode, als uit de doden levende [geworden] zijnde, en [stelt] uw leden Gode tot wapenen der gerechtigheid." (Ro 6:13 STV)

"U moet uzelf niet in dienst stellen van de zonde en u niet laten gebruiken als een werktuig voor haar kwade praktijken. Nee, stel uzelf in dienst van God, als mensen die dood waren maar weer levend gemaakt zijn. U moet u laten gebruiken door God als een werktuig van de gerechtigheid."

"en stelt uw leden niet langer als wapenen der ongerechtigheid ten dienste van de zonde, maar stelt u ten dienste van God, als mensen, die dood zijn geweest, maar thans leven, en stelt uw leden als wapenen der gerechtigheid ten dienste van God."

"Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God. Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt en stel uzelf in dienst van God als een werktuig voor de gerechtigheid."

"Stel geen enkel deel van uw lichaam ter beschikking van de zonde, als iets waarmee slechte dingen worden gedaan. Nee, stel uzelf ter beschikking van God, omdat u met Christus gestorven bent, om nu met Hem te leven. U bent immers dood geweest en weer levend geworden."

 

Overdenking van vandaag:

Dit lange vers komt neer op een hele eenvoudige boodschap: Wij moeten God verheerlijken door wat we doen met onze lichamen. We waren dood in onze zonde, maar God heeft ons levend gemaakt door middel van onze eenwording met Jezus in zijn reddende dood, begrafenis en verrijzenis. Hoe kunnen we teruggaan naar die afschuwelijke zonden die baas over ons waren en die ons tot de dood brachten?  

Dat moeten we niet doen! Dat mogen we niet doen! En met Gods genadige hulp zullen we dat ook niet doen. Onze inzet om te leven voor zijn heerlijkheid en de kracht van de Heilige Geest zal ons helpen te leven voor hem!

 

Gebed:

Vader, God van genade, vergeef me alstublieft de momenten in mijn verleden toen ik geflirt heb met de zonde. Ik weet hoeveel u betaald hebt om mij te bevrijden van mijn zonde. Ik ken de macht van Satan om zonde te gebruiken om mij te lokken en tot slaaf te maken. Zegen mij omdat ik wil leven voor u, met Jezus als mijn Heer en de kracht van de Geest om u te eren. In Jezus naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 juni 2025 Psalm 103:12
11 juni 2025 Jeremia 29:11
10 juni 2025 Jesaja 61:10
9 juni 2025 1 Johannes 1:9
8 juni 2025 Micha 6:8
7 juni 2025 Matthëus 7:7
6 juni 2025 Spreuken 3:5-6
 

Home