Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 11 juni 2025

 

Jeremia 29:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Ik weet de gedachten, die Ik over u denk, spreekt de HEERE, gedachten des vredes, en niet des kwaads, dat Ik u geve het einde en de verwachting." (Jer 29:11 STV)

"Mijn plan staat vast: ik wil geluk en geen ongeluk voor mijn volk. Een hoopvolle toekomst beloof ik."

"Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven."

"Mijn plan met jullie staat vast–spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven."

"Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb, zegt de HERE. Met deze plannen heb Ik voor u het goede op het oog en niet het kwade. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven."

 

Overdenking van vandaag:

Jeremia vertelde Gods volk dat God hen, 70 jaar na de verwoesting, zou bevrijden en herstellen. Ondanks het feit dat zij herhaaldelijk God hadden verlaten, zou hij hen niet verlaten noch zijn beloften met hen breken. Hij zou trouw zijn. In feite plande en bereidde God voor hen een geweldige toekomst voor.  

Deze belofte herinnert ons er ook aan dat, hoe diep onze eigen somberheid ook mag lijken, God zeker plannen voor ons heeft. Hij blijft bij zijn beloften aan ons. Hij zal ons bevrijden en zegenen. Wij kunnen een levendige hoop en een mooie toekomst hebben vanwege zijn trouw en vertrouwen op zijn Zoon, Jezus, die ons bevrijdt van elke vijand.

 

Gebed:

Geef me geloof, Heer, in de tijd dat ik moe ben, ontmoedigd en terneergeslagen. Inspireer mij om te vertrouwen in uw grote beloften. Geef me alstublieft moed, Heer, als mijn geloof hapert. Help mij uw woord te gehoorzamen, hoe moeilijk het ook kan lijken of hoe ontmoedigd ik me ook voel. Dank u dat u mij een prachtige toekomst geeft in Jezus. Help me alstublieft meer bewust te zijn van dit grote cadeau. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 juni 2025 Jesaja 61:10
9 juni 2025 1 Johannes 1:9
8 juni 2025 Micha 6:8
7 juni 2025 Matthëus 7:7
6 juni 2025 Spreuken 3:5-6
5 juni 2025 Psalm 103:5
4 juni 2025 Romeinen 6:3-4
 

Home