Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 9 juni 2025

 

1 Johannes 1:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid." (1Jo 1:9 STV)

"Maar als wij onze zonden bekennen, dan is God zo trouw en rechtvaardig dat hij onze zonden vergeeft en ons rein maakt van alles wat we verkeerd hebben gedaan."

"Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid."

"Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad."

"Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Hij reinigt ons van alle zonde."

 

Overdenking van vandaag:

Onze zonden bekennen betekent dat we onze zonde op dezelfde manier zien zoals God dat doet - met dezelfde afkeer en minachting. Dit soort bekentenis opent ons hart voor de overvloed van de hemelse genade (zie Psalm 51).  

God deelt met ons de bevrijding van zonde die Jezus verwierf op Golgotha en onze zonden zijn niet alleen vergeven maar we zijn gezuiverd. We zijn niet langer zondaars en de vlek van die zonde is ook verwijderd. Wij zijn schoon, perfect en zonder vlek door Gods zuiverende genade (Kol. 1:21-22). Laten we nu leven op een manier die dit ongelooflijke cadeau weerspiegelt!

 

Gebed:

Vader, ik geef toe dat ik zondig! Vergeef me voor .... (vertel alsjeblieft je eigen specifieke zonden aan God in jouw gebed). Dank u dat u mij eerlijk laat zijn met u en dat ik mijn frustratie met u kan delen en mijn verdriet door de zonden. Bevrijd mij alstublieft uit de macht die ze hebben in mijn leven en geef mij het vertrouwen dat u niet alleen mijn zonden vergeeft, maar dat u me zuiver en heilig gemaakt hebt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 juni 2025 Micha 6:8
7 juni 2025 Matthëus 7:7
6 juni 2025 Spreuken 3:5-6
5 juni 2025 Psalm 103:5
4 juni 2025 Romeinen 6:3-4
3 juni 2025 Spreuken 16:3
2 juni 2025 Galaten 6:2
 

Home