Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 8 juni 2025

 

Micha 6:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hij heeft u bekend gemaakt, o mens! wat goed is; en wat eist de HEERE van u, dan recht te doen, en weldadigheid lief te hebben, en ootmoediglijk te wandelen met uw God?" (Mic 6:8 STV)

"Het is u heel duidelijk gezegd wat goed is en wat de Heer van een mens verlangt. Dit alleen vraagt hij: houd u aan het recht, blijf altijd trouw en ga in alles bij uw God te rade."

"Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben, en ootmoedig te wandelen met uw God."

"Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God."

"Nee, natuurlijk niet! De HERE heeft u laten weten wat goed is en wat Hij van u verwacht. Hij wil niet anders dan dat u eerlijk en rechtvaardig bent en uw best doet liefde te bewijzen en als een nederig mens leeft met uw God."

 

Overdenking van vandaag:

Soms is wat we moeten doen heel eenvoudig en gewoon, nietwaar? Ik moet de mensen rondom mij heen goed behandelen - geduld uitoefenen en omgaan met anderen in eerlijkheid, zonder partijdigheid. Ik moet genade in de praktijk brengen - anderen zegenen in dingen die ze hard nodig hebben, maar niet verdienen. Ik moet nederig wandelen met mijn Abba Vader - wetende dat ik zonder zijn genade en hulp zal falen.

 

Gebed:

Vader, maak van mij wat u wilt. Wanneer u mij vormt, zegen mij alstublieft als ik ernaar streef om iemand te zijn van rechtvaardigheid, barmhartigheid en nederigheid. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 juni 2025 Matthëus 7:7
6 juni 2025 Spreuken 3:5-6
5 juni 2025 Psalm 103:5
4 juni 2025 Romeinen 6:3-4
3 juni 2025 Spreuken 16:3
2 juni 2025 Galaten 6:2
1 juni 2025 Romeinen 6:1
 

Home