Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 6 juni 2025

 

Spreuken 3:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vertrouw op den HEERE met uw ganse hart, en steun op uw verstand niet. Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken." (Spr 3:5-6 STV)

"Vertrouw op de Heer met heel je hart en wees niet eigenzinnig. Houd de Heer voor ogen bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg."

"Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken."

"Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg."

"Vertrouw met heel je hart op de HERE en verwacht het niet van je eigen verstand. Laat God delen in alles wat je doet, dan kan Hij je levensweg bepalen."

 

Overdenking van vandaag:

Vertrouwen. Dat kan niet halfslachtig. Ofwel het is volledig vertrouwen of het is omhuld met achterdocht. Dus als we geconfronteerd worden met de dagelijkse uitdagingen van het leven, of als we zoeken naar antwoorden voor diepe en moeilijke problemen, laten we dan volledig ons vertrouwen op de HEER stellen. Laten we om zijn wijsheid en leiding vragen als we onze keuzes maken, zodat onze paden recht zullen zijn. Laten we hem prijzen voor het goede in ons leven en zijn zegen zoeken voor de dagen die nog komen. Waarom? Omdat hij ernaar verlangt ons te zegenen met leven, zowel nu, als voor altijd.

 

Gebed:

O HEER, mijn Heer, ik plaats mijn vertrouwen in u. Geleid alstublieft mijn stappen omdat ik u glorie wil brengen. Help me in de besluiten die ik moet nemen. Geef me onderscheidingsvermogen als ik anderen tracht te be´nvloeden en uw genade met hen wil delen. Geef me de juiste woorden om te spreken, zodat ik een verlossende invloed op mijn familie kan hebben, bij mijn vrienden en onder mijn collega's. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 juni 2025 Psalm 103:5
4 juni 2025 Romeinen 6:3-4
3 juni 2025 Spreuken 16:3
2 juni 2025 Galaten 6:2
1 juni 2025 Romeinen 6:1
31 mei 2025 Jesaja 40:30-31
30 mei 2025 Galaten 2:20
 

Home