Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 17 februari 2024

 

Jesaja 2:17-18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de hoogheid der mensen zal gebogen, en de hoogheid der mannen zal vernederd worden; en de HEERE alleen zal in die dag verheven zijn. En elkeen der afgoden zal ganselijk vergaan." (Jes 2:17-18 STV)

"De verwaande mens zal moeten buigen, zijn hoogmoed zal vernederd worden. Op die beslissende dag is alleen de Heer verheven. De afgoden verzinken in het niet."

"Dan wordt de verwatenheid der mensen neergebogen en de trots der mannen vernederd, en de HERE alleen is te dien dage verheven, en de afgoden zullen volkomen verdwijnen."

"Wie hoogmoedig was, buigt het hoofd, wie trots was, bijt in het stof. Want de dag komt dat alleen de HEER hoog verheven is. Dan zullen de afgoden in het niets verdwijnen."

"Alle menselijke verwaandheid zal moeten buigen en alleen de HERE zal verheven zijn. En alle afgoden zullen spoorloos verdwijnen."

 

Overdenking van vandaag:

Iedere keer als de mensheid het te hoog in de bol krijgt, worden we met de neus op de feiten gedrukt door een natuurramp, wereldoorlog, ongeneeslijke ziekte, economische depressie of omvangrijke sociale verstoring. Onze arrogantie lijkt de beste voorspelling te zijn van onze eigen angstwekkende rampen. Is de werkende kracht een grondslag van ons universum? ("Hoogmoed komt voor de val.") Of is dit de actieve discipline van God aan het werk?  

Ik denk dat het antwoord "Ja" is! Beide keren. Zowel God als zijn wereld 'zeggen' ons dat er zo veel in ons leven is waar we geen controle over hebben. Deze passage echter, gaat verder dan de algemene principes en belooft ons een beslissende dag waarop de menselijke arrogantie uitgeroeid zal worden en alle valse goden verdwijnen. Op die dag zullen Gods kinderen opgetogen zijn! Laten we tot dan gedwee met God wandelen.

 

Gebed:

Vader in de hemel, verneder mij zacht. Ik wil niet mijn besef van uw aanwezigheid verliezen omdat ik mijzelf te hoog zet. Ook wil ik mijzelf geen ellende aandoen of degenen van wie ik hou. Geef mij een onverdeeld hart van aanbidding voor u, uit dankbaarheid voor uw goedertierenheid. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 februari 2024 Maleachi 2:16
15 februari 2024 Filippensen 2:14-15
14 februari 2024 Habakuk 2:14
13 februari 2024 JoŽl 2:13
12 februari 2024 Jeremia 2:12-13
11 februari 2024 Spreuken 2:11
10 februari 2024 EfeziŽrs 2:10
 

Home