Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 31 mei 2025

 

Jesaja 40:30-31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De jongen zullen moede en mat worden, en de jongelingen zullen gewisselijk vallen; Maar dien den HEERE verwachten, zullen de kracht vernieuwen; zij zullen opvaren met vleugelen, gelijk de arenden; zij zullen lopen, en niet moede worden; zij zullen wandelen, en niet mat worden." (Jes 40:30-31 STV)

"Jonge kerels raken vermoeid en uitgeput, flinke mannen zakken ineen, maar wie hopen op de Heer, vinden steeds weer nieuwe kracht. Zij zijn onvermoeibaar als adelaars, van het lopen raken ze niet uitgeput, van het gaan worden ze niet moe."

"Jongelingen worden moede en mat, zelfs jonge mannen struikelen, maar wie de HERE verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede; zij wandelen, maar worden niet mat."

"Jonge strijders worden moe en raken uitgeput, zelfs sterke helden struikelen, maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput."

"Jeugdigen zullen uitgeput raken en de jonge mannen zullen het opgeven. Maar zij die hun hoop op de HERE hebben gevestigd, zullen hun krachten weer terugkrijgen. Zij stijgen op met vleugels als van arenden; zij zullen voortsnellen, maar niet moe worden; zij zullen wandelen zonder uitgeput te raken."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is jouw kracht? Is het jouw jeugd? ... jouw omstandigheden? ... jouw wijsheid? ... jouw vrienden? ... jouw ervaring? Niemand van ons kan rekenen op onze menselijke bekwaamheid. Gezondheid, wijsheid en rijkdom zijn allemaal gevoelig voor de kwetsbaarheid van het leven en de omstandigheid. Alleen de Here kan ervoor zorgen dat we het ondenkbare kunnen overleven, ontwikkelen in de wereldse tijden en volgroeien in goede tijden. Laten we een beroep doen op, laten we wachten op, laten we vertrouwen op de HEER!

 

Gebed:

Heer, ik dank u dat u mij door de moeilijke tijden heen helpt in mijn leven. Dank u dat u mij helpt te groeien, om dingen voor u te doen waarvan ik nooit gedroomd had dat ik ze kon volbrengen. Vader, ik dank u dat u mij zegent in het dagelijks leven. Ik ben afhankelijk van u voor hulp en kracht. Voor al het goede in mijn leven prijs ik u en dank ik u. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 mei 2025 Galaten 2:20
29 mei 2025 Galaten 5:25
28 mei 2025 Spreuken 31:8
27 mei 2025 Jesaja 40:28-29
26 mei 2025 Jeremia 33:3
25 mei 2025 Jeremia 29:13
24 mei 2025 Handelingen 16:25
 

Home