Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 30 mei 2025

 

Galaten 2:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben met Christus gekruist; en ik leef, [doch] niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en hetgeen ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof des Zoons van God, Die mij liefgehad heeft, en Zichzelven voor mij overgegeven heeft." (Ga 2:20 STV)

"Ik leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn huidige aardse bestaan leid ik in geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zijn leven voor mij heeft gegeven."

"Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, [dat is], niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. En voor zover ik nu [nog] in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en Zich voor mij heeft overgegeven."

"ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven."

"Ik ben samen met Christus aan het kruis gestorven. Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij. Zolang ik nog in dit lichaam ben, leef ik door het geloof in de Zoon van God. Hij hield zoveel van mij dat Hij Zijn leven voor mij heeft gegeven."

 

Overdenking van vandaag:

Het christendom gaat om het sterven van onszelf. Sommigen zien dit als afschuwelijk, bezwaard en zwak. "Waarom geef je je wensen, wil en verlangens op voor iets dat iemand anders je opdraagt?" vragen ze zich af. "Dat klinkt als slavernij!" zeggen ze. Zij beseffen echter niet dat het overgeven van onze verlangens aan Christus is als een vogel die zich overgeeft aan de luchtstromingen of een vis die zich aan het water overgeeft.  

Wanneer we ons overgeven aan de Heer, geeft hij ons de kracht om te zijn waarvoor we gemaakt zijn - ingeschakeld om bruikbaar te zijn op manieren die onvergankelijk zijn, ondersteund door een leven te hebben dat niet beperkt is door sterfelijke grenzen en gezegend door de band met de Schepper als onze Vader. Wat gaat er verloren in deze overgave om Christus in ons te laten leven? Alleen ons ego´sme en de schade die we onszelf aandoen, veroorzaakt door opstandigheid.

 

Gebed:

Heilige Vader, ik dank u voor uw werk in mijn leven door Jezus. Wanneer u mij opnieuw maakt om meer te zijn als uw Zoon en mijn Heiland, vertrouw ik erop dat u mij zal gebruiken op manieren veel grootser dan ik me kan voorstellen. Neem mijn hart alstublieft en reinig het grondig. Neem mijn leven alstublieft en gebruik het immens. Breid mijn gedachten alstublieft uit en help me meer majestueus te dromen. Mag dit alles werkelijkheid worden door uw Zoon die in mij leeft. En mag alles wat ik doe, droom en wens voor uw glorie zijn. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 mei 2025 Galaten 5:25
28 mei 2025 Spreuken 31:8
27 mei 2025 Jesaja 40:28-29
26 mei 2025 Jeremia 33:3
25 mei 2025 Jeremia 29:13
24 mei 2025 Handelingen 16:25
23 mei 2025 Judas 24-25
 

Home