Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 27 mei 2025

 

Jesaja 40:28-29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Weet gij het niet? Hebt gij niet gehoord, dat de eeuwige God, de HEERE, de Schepper van de einden der aarde, noch moede noch mat wordt? Er is geen doorgronding van Zijn verstand. Hij geeft den moeden kracht, en Hij vermenigvuldigt de sterkte dien, die geen krachten heeft." (Jes 40:28-29 STV)

"Weet je het dan niet, heb je het dan niet gehoord? De Heer is voor altijd God, hij is de schepper van heel de aarde. Hij wordt niet moe, hij raakt niet uitgeput. Hij is niet te doorgronden. Wie moe is beurt hij op, wie geen kracht heeft maakt hij sterk."

"Weet gij het niet, hebt gij het niet gehoord? Een eeuwig God is de HERE, Schepper van de einden der aarde. Hij wordt noch moede noch mat, zijn verstand is niet te doorgronden. Hij geeft de moede kracht en de machteloze vermeerdert hij sterkte."

"Weet je het niet? Heb je het niet gehoord? Een eeuwige God is de HEER, schepper van de einden der aarde. Hij wordt niet moe, hij raakt niet uitgeput, zijn wijsheid is niet te doorgronden. Hij geeft de vermoeide kracht, de machteloze geeft hij macht in overvloed."

"Begrijpt u het dan nog niet? Weet u nu nog niet dat de eeuwige God, de schepper van de verste uithoeken van de aarde, nooit moe of lusteloos wordt? Niemand kan de diepten van Zijn begrip peilen. Machtelozen en vermoeiden maakt Hij sterk, de zwakken geeft Hij kracht."

 

Overdenking van vandaag:

God is eeuwig. Hij heeft onbeperkte macht. Zijn aanbod van kracht is onbegrensd. Hij zegent en deelt zijn genade zonder moe te worden. Belangrijker nog, hij kijkt er naar uit om dagelijks zijn kracht en genade met ons te delen.

 

Gebed:

Almachtige en eeuwige God, liefdevol en royaal in uw genade, ik dank u dat u mij versterkt in mijn vermoeidheid, begeleidt in mijn verwarring en hoop geeft in mijn wanhoop. Zegen me alstublieft met moed om uw wil te volgen en met vertrouwen in uw aanwezigheid door de Heilige Geest. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 mei 2025 Jeremia 33:3
25 mei 2025 Jeremia 29:13
24 mei 2025 Handelingen 16:25
23 mei 2025 Judas 24-25
22 mei 2025 Efeziėrs 2:10
21 mei 2025 1 Petrus 5:7
20 mei 2025 Filippensen 1:21
 

Home