Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 19 mei 2025

 

1 Petrus 5:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vernedert u dan onder de krachtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te Zijner tijd. Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u." (1Pe 5:6-7 STV)

"Buig u dus onder de machtige hand van God. Dan zal hij u te zijner tijd verheffen. Werp al uw zorgen op hem. Hij zorgt voor u."

"Vernedert u dan onder de machtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te zijner tijd. Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u."

"Onderwerp u dus nederig aan Gods hoge gezag, dan zal hij u op de bestemde tijd een eervolle plaats geven. U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart."

"Als u zich buigt onder de sterke hand van God, zal Hij u oprichten als Hij vindt dat de tijd daarvoor gekomen is. Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u."

 

Overdenking van vandaag:

Je hebt waarschijnlijk een soortgelijke ervaring gehad hiermee. Iemand vraagt je hoe het met je gaat. In eerste instantie lijken ze ge´nteresseerd te zijn, maar als je begint de lasten van je hart te delen, begin je te beseffen dat ze niet echt luisteren en niet echt ge´nteresseerd zijn; ze zijn gewoon beleefd. De meeste mensen hebben zo veel lasten dat ze gewoon niet weten wat ze met meer moeten doen. Onze Vader in de hemel, zegt echter: "Werp al je zorgen op mij. Je kunt ze allemaal met me delen, omdat ik echt voor jou zorg."

 

Gebed:

Vader, ik ben gezegend op zoveel manieren. Ik ben u daar zo dankbaar voor. Ik heb echter wel een aantal echt lastige dingen, die me hinderen. Kunt u alstublieft met de volgende zaken doen wat het beste is voor elk van de betrokken personen en wat u de meest glorie brengt. (Deel alsjeblieft je lasten en zorgen met de Heer.) Ik dank u voor het luisteren naar mijn woorden en mijn hart. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 mei 2025 Filippensen 1:19
17 mei 2025 Spreuken 10:29
16 mei 2025 Spreuken 3:1-2
15 mei 2025 Handelingen 13:3
14 mei 2025 Handelingen 13:2
13 mei 2025 MatthŰus 5:14
12 mei 2025 MatthŰus 5:13
 

Home