Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 16 mei 2025

 

Spreuken 3:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Mijn zoon! vergeet mijn wet niet, maar uw hart beware mijn geboden. Want langheid van dagen, en jaren van leven, en vrede zullen zij u vermeerderen." (Spr 3:1-2 STV)

"Mijn zoon, vergeet niet wat ik je heb geleerd, onthoud wat ik je heb gezegd. Dan zul je lang leven en vrede zal je deel zijn."

"Mijn zoon, vergeet mijn onderwijzing niet en uw hart beware mijn geboden, want lengte van dagen, en jaren van leven, en vrede zullen zij u vermeerderen."

"Mijn zoon, vergeet mijn lessen niet, houd in je hart mijn richtlijnen vast. Ze vermeerderen de dagen van je leven, geven je vele jaren van geluk."

"Mijn zoon, onthoud alles wat ik je leer en bewaar mijn geboden in je hart. Zij zullen je leven verlengen, goed als ze zijn voor lichaam en geest."

 

Overdenking van vandaag:

Degenen die ouder zijn, worden niet zo gerespecteerd in westerse culturen vandaag de dag als ze eenmaal waren en als ze in andere culturen worden. De bijbel herinnert ons herhaaldelijk aan onze behoefte diegenen te eren die goddelijk zijn en die er voor ons waren. Of de vader achter deze passage de fysieke vader is van de persoon die een opdracht krijgt of de leraar van de leerling op zoek naar wijsheid, het principe is hetzelfde. Wij hebben veel te leren en veel te winnen door te luisteren naar de stem van degenen die God hebben gediend voor vele jaren en die zichzelf hebben bewezen verstandig en trouw te zijn.

 

Gebed:

Liefdevolle God en almachtige Vader, ik dank u voor deze wijze mensen in mijn leven die uw wijsheid en hun ervaringen met me hebben gedeeld. Laat ze alstublieft weten hoezeer ik hun investering van liefde waardeer en hun begeleiding. Gebruik mij alstublieft om hetzelfde te doen voor degenen die na mij komen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 mei 2025 Handelingen 13:3
14 mei 2025 Handelingen 13:2
13 mei 2025 Matthëus 5:14
12 mei 2025 Matthëus 5:13
11 mei 2025 Lukas 6:27
10 mei 2025 2 Petrus 3:9
9 mei 2025 Spreuken 10:17
 

Home