Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 6 maart 2024

 

Genesis 3:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de vrouw zag, dat die boom goed [was] tot spijze, en dat hij een lust [was] voor de ogen, ja, een boom, die begeerlijk was om verstandig te maken; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook haar man met haar, en hij at." (Ge 3:6 STV)

"vrouw zag dat er heerlijke vruchten aan de boom hingen. Ze zagen er aanlokkelijk en veelbelovend uit: door ervan te eten zou je verstandig kunnen worden! Daarom plukte ze wat vruchten van de boom en at ervan; ook gaf ze wat aan haar man en hij at er eveneens van."

"En de vrouw zag, dat de boom goed was om van te eten, en dat hij een lust was voor de ogen, ja, dat de boom begeerlijk was om daardoor verstandig te worden, en zij nam van zijn vrucht en at, en zij gaf ook haar man, die bij haar was, en hij at."

"De vrouw keek naar de boom. Zijn vruchten zagen er heerlijk uit, ze waren een lust voor het oog, en ze vond het aanlokkelijk dat de boom haar wijsheid zou schenken. Ze plukte een paar vruchten en at ervan. Ze gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en ook hij at ervan."

"De vrouw liet zich ompraten. Zij keek naar de boom en zag dat de vrucht eetbaar was en er prachtig uitzag. Die vrucht kon haar verstandig maken! Ze plukte wat vruchten en at ervan. Zij gaf ook haar man van de vruchten en hij at er ook van."

 

Overdenking van vandaag:

Oef! We hebben de weg van zonde geweten voor duizenden jaren. Toch volgen we soms nog steeds hetzelfde pad. We worden gelokt door iets prettigs voor onze ogen. We pauzeren voor een nauwere inspectie ervan, zodat we onszelf toestaan dat we gevangen worden door de verleidelijkheid ervan. We ploeteren erin en spelen ermee. We nemen dan deel aan de zonde. Ten slotte betrekken we anderen in de zonde.  

Je zou denken dat we het patroon zouden hebben geleerd en nu gestopt zouden zijn. Dus met de hulp van de Heilige Geest, waarom proberen we niet kortweg te beginnen dat te doen?

 

Gebed:

Vader, vergeef me alstublieft voor mijn rebels en zondig hart. Ik wil geheel voor u leven. Ik wil niet gevangen worden door de schoonheid van de zonde of verleid worden door wereldlijke passies, maar ik wil wel hartstochtelijk een goddelijke leven leiden voor uw heerlijkheid. In Jezus' machtige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 maart 2024 Spreuken 3:5-6
4 maart 2024 Kolossensen 3:4
3 maart 2024 1 KorinthiŽrs 3:3
2 maart 2024 MatthŽus 3:1-2
1 maart 2024 1 Johannes 3:1
29 februari 2024 Lukas 2:29-30
28 februari 2024 Jeremia 2:28
 

Home