Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 4 januari 2024

 

Jakobus 1:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zalig is de man, die verzoeking verdraagt; want als hij beproefd zal geweest zijn, zal hij de kroon des levens ontvangen, welke de Heere beloofd heeft dengenen, die Hem liefhebben." (Jak 1:12 STV)

"Gelukkig te prijzen is de man die overeind blijft in de beproeving. Heeft hij de proef doorstaan, dan ontvangt hij het leven, de krans die God beloofd heeft aan wie hem liefhebben."

"Zalig is de man, die in verzoeking volhardt, want, wanneer hij de proef heeft doorstaan, zal hij de kroon des levens ontvangen, die Hij beloofd heeft aan wie Hem liefhebben."

"Gelukkig is de mens die in de beproeving staande blijft. Want wie de proef doorstaat, ontvangt als lauwerkrans het leven, zoals God heeft beloofd aan iedereen die hem liefheeft."

"Gelukkig is hij die telkens verleidingen weerstaat en niet doet wat verkeerd is, want later zal hij als beloning de kroon krijgen, die God beloofd heeft aan wie Hem liefhebben: Het eeuwige leven."

 

Overdenking van vandaag:

Deze zaligheid komt van Jezus' broer. Hij had het ervaren en niet slechts geleerd! Jakobus wist dat het het waard was om "vol te blijven houden" en "te handhaven" wanneer zijn geloof werd aangevallen. Hij bevestigde dat God ons liefheeft en dat hij ongelooflijke beloftes heeft gemaakt over wat ons te wachten staat in de toekomst. Hij wist dat uiteindelijk onze periode van beproevingen zou worden omgezet in een tijd van grote zegen. Jakobus wil dat wij weten dat God ernaar verlangt ons leven te zegenen! Immers, dat is waarom hij Jezus stuurde. (zie Johannes 10:10)

 

Gebed:

Lieve Heer en Vader, dank u voor al die keren dat u mij versterkte toen ik werd aangevallen en me ondersteunde toen ik het beu was en op het punt stond om te stoppen. Schrijf "doorzettingsvermogen" diep in mijn ziel en geeft mij een geest van vasthoudendheid zodat ik u kan dienen ongeacht wat de omstandigheden van buitenaf in mijn leven kunnen zijn. In de machtige naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 januari 2024 HebrŽen 1:3
2 januari 2024 Johannes 1:2-3
1 januari 2024 Genesis 1:1
 

Home