Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 12 mei 2025

 

MatthŽus 5:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout smakeloos wordt, waarmede zal [het] gezouten worden? Het deugt nergens meer toe, dan om buiten geworpen, en van de mensen vertreden te worden." (Mt 5:13 STV)

"'U bent het zout voor de aarde. Als het zout zijn kracht verliest, is er niets om het weer zout te maken. Het deugt nergens meer voor. Je kunt het alleen nog maar weggooien op straat, waar de mensen eroverheen lopen."

"Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout zijn kracht verliest, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan om weggeworpen en door de mensen vertreden te worden."

"Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt."

"U bent het zout dat de wereld leefbaar moet houden. Maar als u uw invloed verliest, wat moet er dan van de wereld worden? Weet u waar u dan nog goed voor bent? Om weggegooid en vertrapt te worden."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus wilde dat we nooit onze morele kenmerkendheid, onze verlossende invloed opgeven, noch onze liefdevolle invloed op degenen om ons heen. Het doel van onze aanwezigheid in de wereld is een invloed in onze cultuur te zijn tegen verder verval en de bittere, verpauperende wereld te prikkelen met genade en barmhartigheid.

 

Gebed:

Heilige en majestueuze Here, kunt u me alstublieft helpen mijn cultuur niet na te volgen. In plaats daarvan, Vader, gebruik mijn bijzonderheid als christen om anderen te zegenen en de invloed en impact van uw koninkrijk te vergroten. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 mei 2025 Lukas 6:27
10 mei 2025 2 Petrus 3:9
9 mei 2025 Spreuken 10:17
8 mei 2025 1 KorinthiŽrs 2:9
7 mei 2025 Jakobus 3:13
6 mei 2025 Spreuken 3:7
5 mei 2025 Psalm 139:23-24
 

Home