Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 5 mei 2025

 

Psalm 139:23-24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doorgrond mij, o God! en ken mijn hart; beproef mij, en ken mijn gedachten. En zie, of bij mij een schadelijke weg zij; en leid mij op den eeuwigen weg." (Ps 139:23-24 STV)

"Mijn God, doorgrond mij, kijk in mijn hart, onderzoek mij, peil mijn gedachten. Dreig ik van u af te dwalen, breng mij dan terug op de weg naar u."

"Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten; zie, of bij mij een heilloze weg is, en leid mij op de eeuwige weg."

"Doorgrond mij, God, en ken mijn hart, peil mij, weet wat mij kwelt, zie of ik geen verkeerde weg ga, en leid mij over de weg die eeuwig is."

"God, houdt U mij in het oog en ken mijn hart. Toets mij. U mag alles weten wat in mij omgaat. Let op of ik soms de verkeerde weg opga. Leid mij op Uw weg, die naar Uw eeuwigheid voert."

 

Overdenking van vandaag:

De meesten van ons worden niet graag onderzocht en getest. Maar God kent ons door en door. Hij is met ons geweest vanaf onze verwekking en zal samen met ons werken naar het graf en daarna. Dus laten we hem uitnodigen in ons binnenste om ons te zoeken, ons te testen en zelfs onze angstige gedachten te onderzoeken. Hij is er niet om te veroordelen of te bestraffen, maar om schoon te maken en te verlossen, zodat we naar zijn eeuwige genade geleid kunnen worden.

 

Gebed:

Zoek mij, God. Ik weet dat mijn hart niet altijd even zuiver is en mijn manieren verre van perfect zijn. Zoek mij, God, ik heb uw zuiverende aanwezigheid nodig. Zoek mij, God, want ik wil dat u de koers en de bestemming van mijn leven bepaalt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 mei 2025 Jakobus 1:5
3 mei 2025 Handelingen 1:14
2 mei 2025 Spreuken 10:12
1 mei 2025 1 Petrus 3:15
30 april 2025 Filippensen 4:20
29 april 2025 Filippensen 4:8
28 april 2025 Psalm 85:6
 

Home