Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 4 mei 2025

 

Jakobus 1:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En indien iemand van u wijsheid ontbreekt, dat hij [ze] van God begere, Die een iegelijk mildelijk geeft, en niet verwijt; en zij zal hem gegeven worden." (Jak 1:5 STV)

"Als iemand van u wijsheid tekort komt, moet hij God erom bidden, en dan zal hij wijsheid ontvangen, want God geeft aan iedereen zonder voorbehoud en verwijt."

"Indien echter iemand van u in wijsheid te kort schiet, dan bidde hij God daarom, die aan allen geeft, eenvoudigweg en zonder verwijt; en zij zal hem gegeven worden."

"Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven."

"Als u wilt weten wat God van u verwacht, vraag het Hem en Hij zal het u graag vertellen. Want Hij staat altijd klaar om ieder die Hem daarom vraagt, voldoende wijsheid te geven; Hij zal het u niet kwalijk nemen."

 

Overdenking van vandaag:

Zo vaak handelen we uit onwetendheid en zien we ernstige gevolgen van onze acties. God ziet ernaar uit ons geestelijke wijsheid te verlenen die ons niet alleen helpt verstandige keuzes maken, maar ons ook de mogelijkheid geeft om te handelen en te reageren met vergeving en wijsheid. Voordat we elke dag geconfronteerd worden met moeilijke situaties, voordat we uitdagende beslissingen maken, laten we Gods aangezicht zoeken en vragen om zijn gave van wijsheid.

 

Gebed:

Heilige Vader, ik heb uw wijsheid nodig om me te helpen de juiste beslissingen te nemen op de uitdagingen en situaties waarmee ik vandaag en iedere dag geconfronteerd zal worden. Giet alstublieft uw wijsheid uit in mijn hart en hoofd, zodat mijn daden, woorden en keuzes niet alleen prettig zullen zijn voor u, maar ook een zegen zijn voor allen om me heen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 mei 2025 Handelingen 1:14
2 mei 2025 Spreuken 10:12
1 mei 2025 1 Petrus 3:15
30 april 2025 Filippensen 4:20
29 april 2025 Filippensen 4:8
28 april 2025 Psalm 85:6
27 april 2025 Psalm 121:8
 

Home