Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 3 mei 2025

 

Handelingen 1:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Deze allen waren eendrachtelijk volhardende in het bidden en smeken, met de vrouwen, en Maria, de moeder van Jezus, en met Zijn broederen." (Hnd 1:14 STV)

"Zij allen bleven voortdurend met elkaar bidden, samen met enkele vrouwen, onder wie Maria, de moeder van Jezus, en zijn broers."

"Deze allen bleven eendrachtig volharden in het gebed, met enige vrouwen en Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broeders."

"Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers."

"Zij baden voortdurend met elkaar, samen met de vrouwen die met Jezus waren meegekomen, Zijn moeder Maria en Zijn broers."

 

Overdenking van vandaag:

De opstanding van Jezus veranderde alles! De vrouwen die zo trouw aan hem waren tijdens de kruisiging en opstanding zijn er, gehoorzaam en in vertrouwen aan het bidden. Zoals we kunnen verwachten, is de moeder van Jezus daar ook in gebed.  

Maar kijk aandachtig en je zal de broeders van Jezus zien, eenmaal twijfelend en hem belachelijk makend, nu in gebed, in afwachting van de macht door middel van de uitstorting van de Heilige Geest die hun opgestane broer zou loslaten. Ja, ze zitten te wachten, maar niet zonder doel. Ja, ze bidden, maar zij verwachten ook het geweldige werk van de opgestane Jezus dat via hen gedaan zal worden!  

God doet geweldige dingen wanneer mensen die van de opgestane Jezus houden in verwachting bidden. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij een groep mensen die van Jezus houdt en bid met verwachting dat het werk van God via jou gedaan zal worden.

 

Gebed:

Almachtige God, zegen mijn inspanningen alstublieft terwijl ik anderen probeer aan te sporen om samen met mij vurig te bidden. Ik bid dat u een opleving zal brengen onder degenen die uw naam aanroepen en degenen beroeren die honger hebben, maar die nog niet herkennen dat hun honger voor Jezus is. Breng een opleving aan uw mensen en een stroom van genade over hen die Jezus als hun Heiland moeten kennen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 mei 2025 Spreuken 10:12
1 mei 2025 1 Petrus 3:15
30 april 2025 Filippensen 4:20
29 april 2025 Filippensen 4:8
28 april 2025 Psalm 85:6
27 april 2025 Psalm 121:8
26 april 2025 Psalm 121:3
 

Home