Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 1 mei 2025

 

1 Petrus 3:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar heiligt God, den Heere, in uw harten; en zijt altijd bereid tot verantwoording aan een iegelijk, die u rekenschap afeist van de hoop, die in u is, met zachtmoedigheid en vreze." (1Pe 3:15 STV)

"Erken in uw hart alleen Christus, de Heer, als heilig. Wees steeds bereid iedereen te antwoorden die rekenschap vraagt van de hoop die in u leeft."

"Maar heiligt de Christus in uw harten als Here, altijd bereid tot verantwoording aan al wie u rekenschap vraagt van de hoop, die in u is, doch met zachtmoedigheid en vreze,"

"erken Christus als Heer en eer hem met heel uw hart. Vraagt iemand u waarop de hoop die in u leeft gebaseerd is, wees dan steeds bereid om u te verantwoorden."

"Vertrouw uzelf helemaal aan Christus toe. Hij is onze Here. Wees altijd bereid verantwoording af te leggen van de verwachting waaruit u leeft, als daarom gevraagd wordt. Maar doe het wel vriendelijk en met het nodige respect."

 

Overdenking van vandaag:

Hoe kunnen we effectief ons geloof delen, met name in situaties die vijandig zijn tegenover het geloof? Ten eerste kiezen we bewust om ons hart onderdanig te maken aan Christus als Heer. Ten tweede maken we een plan voor het geloof dat zich richt op de hoop die wij hebben in Jezus. Tot slot, wanneer we onze reden voor hoop delen, doen we dat met alle respect, ons geloof liefdevol met anderen delen. Natuurlijk hebben we nooit een kans om ons geloof te delen als we geen leven van geloof leiden dat een effect heeft op de mensen om ons heen.

 

Gebed:

Heilige God en liefdevolle Vader, gebruik alstublieft mijn invloed en de kwaliteit van mijn leven om anderen tot Jezus te brengen. Geef me wijsheid terwijl ik probeer om de volgende vrienden naar Christus te brengen: (noem ze met naam!) .... Mogen mijn woorden en daden hen dichter bij u brengen en hen mijn respect en liefde tonen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 april 2025 Filippensen 4:20
29 april 2025 Filippensen 4:8
28 april 2025 Psalm 85:6
27 april 2025 Psalm 121:8
26 april 2025 Psalm 121:3
25 april 2025 Psalm 121:1-2
24 april 2025 Spreuken 10:21
 

Home