Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 19 april 2025

 

1 Korinthiėrs 15:54

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wanneer dit verderfelijke zal onverderfelijkheid aangedaan hebben, en dit sterfelijke zal onsterfelijkheid aangedaan hebben, alsdan zal het woord geschieden, dat geschreven is: De dood is verslonden tot overwinning." (1Co 15:54 STV)

"En wanneer dit vergankelijk lichaam bekleed is met onvergankelijkheid en dit sterfelijk lichaam met onsterfelijkheid, dan zal dit woord uit de Schrift in vervulling gaan: De dood is verslonden; de zege is behaald!"

"En zodra dit vergankelijke onvergankelijkheid aangedaan heeft, en dit sterfelijke onsterfelijkheid aangedaan heeft, zal het woord werkelijkheid worden, dat geschreven is: De dood is verzwolgen in de overwinning."

"En wanneer dit vergankelijke lichaam is bekleed met het onvergankelijke, dit sterfelijke met het onsterfelijke, zal wat geschreven staat in vervulling gaan: 'De dood is opgeslokt en overwonnen."

"Wanneer dat gebeurt, wordt werkelijkheid wat in de Boeken staat: "De dood is opgeslokt in Gods grote overwinning."

 

Overdenking van vandaag:

Zelfs als ons lichaam sterft, sterven wij, als christenen, niet! Onze fysieke dood betekent enkel dat we onsterfelijke 'lichamen' krijgen. Christus zal ons opwekken en ons kleden met onsterfelijkheid. Dood zal geen greep op ons hebben omdat wij Gods kinderen zijn. Wij hebben de overwinning. Dood heeft niet het laatste woord; Jezus heeft het en hij zegt: "Sta op!"

 

Gebed:

Vader, ik weet dat mijn fysieke aardse lichaam kwetsbaar is. Vader, ik weet dat ongeacht hoe goed ik in vorm ben of hoe voorzichtig ik ben met mijn gezondheid; ik kan het proces van de lichamelijke dood in mijn lichaam niet stoppen. Maar ik ben opgewonden om te weten dat ook al zal mijn fysieke lichaam te kort schieten, u niet zal falen. Hoewel mijn menselijk lichaam kwetsbaar is, weet ik dat u krachtig en triomfaal bent. Vader, ik kijk uit naar de dag van de overwinning wanneer de dood opgeslokt wordt door de glorie en kracht van Jezus' terugkeer voor mij en zijn verandering van mij. Tot die dag, liefdevolle Vader, dien ik u met vreugde terwijl ik uitkijk naar het moment dat ik u zie. In Jezus' machtige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 april 2025 1 Korinthiėrs 15:51-53
17 april 2025 1 Korinthiėrs 15:25-26
16 april 2025 1 Korinthiėrs 15:24
15 april 2025 1 Korinthiėrs 15:20
14 april 2025 Spreuken 10:2
13 april 2025 Filippensen 4:19
12 april 2025 Filippensen 4:12-13
 

Home