Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 12 april 2025

 

Filippensen 4:12-13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En ik weet vernederd te worden, ik weet ook overvloed te hebben; alleszins en in alles ben ik onderwezen, beide verzadigd te zijn en honger te lijden, beide overvloed te hebben en gebrek te lijden. Ik vermag alle dingen door Christus, Die mij kracht geeft." (Flp 4:12-13 STV)

"Ik weet wat het is om sober te leven, maar ook om overvloed te hebben. Geen enkele situatie is mij vreemd: verzadigd zijn en honger lijden, overvloed hebben en tekortkomen. Alles kan ik aan, dankzij hem die mij kracht geeft."

"Ik weet wat armoede is en ik weet wat overvloed is. In elk opzicht en in alle dingen ben ik ingewijd, zowel in verzadigd worden als in honger lijden, zowel in overvloed als in gebrek. Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft."

"Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek. Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft."

"Ik weet uit ervaring wat het is om te leven in gebrek en in overvloed. Ik ben met allerlei omstandigheden vertrouwd, zowel met verzadigd zijn als met honger lijden en zowel met meer dan voldoende te hebben als gebrek te lijden. Ik ben in staat alles te doen door Christus, Die mij daarvoor de kracht geeft."

 

Overdenking van vandaag:

Het leven is vol met ups en downs. Dus veel van wat ons dierbaar is, kan worden geraakt worden door de dood, een ramp en verval. Wat hebben wij dat zeker is? Tot wie kunnen we ons richten voor zekerheid? Waar vinden we de kracht om zegevierend te leven in goede en slechte tijden? In de Heer die ons kracht geeft!

 

Gebed:

Here God, Vader van de hele schepping, ik beken dat mijn leven en de omstandigheden waarin ik probeer te leven, buiten mijn vermogen zijn om controle over te hebben. Ik dank u voor uw aanwezigheid om te troosten, te beschermen, te leiden en mij te ondersteunen om elke situatie het hoofd te bieden met vertrouwen en zekerheid. Omdat u met mij bent, liefdevolle Herder, weet ik dat ik alles zal hebben wat ik nodig heb om met voorspoed voor u te leven tot de dag dat ik met u ga delen in uw heerlijkheid. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 april 2025 1 Korinthiėrs 15:19
10 april 2025 1 Korinthiėrs 15:3-5
9 april 2025 1 Korinthiėrs 15:2
8 april 2025 1 Korinthiėrs 15:1
7 april 2025 Filippensen 4:6-7
6 april 2025 Filippensen 4:6
5 april 2025 Filippensen 4:5
 

Home