Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 11 april 2025

 

1 Korinthiėrs 15:19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien wij alleenlijk in dit leven op Christus zijn hopende, zo zijn wij de ellendigste van alle mensen." (1Co 15:19 STV)

"Als we alleen voor dit leven onze hoop op Christus stellen, zijn we meer te beklagen dan alle andere mensen."

"Indien wij alleen voor dit leven onze hoop op Christus gebouwd hebben, zijn wij de beklagenswaardigste van alle mensen."

"Als wij alleen voor dit leven op Christus hopen, zijn wij de beklagenswaardigste mensen die er zijn."

"Ja, dan zijn de gestorven gelovigen reddeloos verloren. Als wij alleen voor dit leven onze hoop op Christus hebben gevestigd, zijn wij meer te beklagen dan wie ook."

 

Overdenking van vandaag:

Wow, wat een krachtige en ontnuchterende gedachte. Ons geloof in Jezus' wederopstanding en ons geloof in het samenzijn met hem zijn van dusdanig cruciaal belang dat alles verbleekt in vergelijking. Onze hoop in Christus is niet alleen voor hier en nu, maar het is ook een hoop dat leven overtreft en de ketenen van de dood verbreekt. Als het ons deze hoop niet geeft, dan is er helemaal geen hoop; dat is niet echt goed nieuws. We zijn misleid en zullen verdrietig zijn. Echter, ik geloof dat Jezus ons een hemels thuis belooft! Dit, mijn vriend, verandert alles!

 

Gebed:

Vader God, de Alpha en de Omega, het begin en het einde, ik denk dat uw overwinning op de dood in Jezus' opstanding ook mijn overwinning betekent over de dood! Ik vertrouw erop dat Jezus mij uit de dood zal opwekken om het eeuwige leven met u te delen. Ik kan u niet zeggen hoeveel ik ernaar uitkijk om met u oog in oog te staan en te delen in uw heerlijkheid en uw naam voor altijd prijs. In Jezus' naam eer en dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 april 2025 1 Korinthiėrs 15:3-5
9 april 2025 1 Korinthiėrs 15:2
8 april 2025 1 Korinthiėrs 15:1
7 april 2025 Filippensen 4:6-7
6 april 2025 Filippensen 4:6
5 april 2025 Filippensen 4:5
4 april 2025 Filippensen 4:4
 

Home