Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 8 april 2025

 

1 KorinthiŽrs 15:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Voorts, broeders, ik maak u bekend het Evangelie, dat ik u verkondigd heb, hetwelk gij ook aangenomen hebt, in hetwelk gij ook staat;" (1Co 15:1 STV)

"Ik herinner u, broeders en zusters, aan het evangelie dat ik u heb verkondigd. Dat door u is aangenomen, waaruit u leeft,"

"Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat,"

"Broeders en zusters, ik herinner u aan het evangelie dat ik u verkondigd heb, dat u ook hebt aangenomen, dat uw fundament is"

"Ik kom bij u met het goede nieuws, dat ik u al eens eerder heb gebracht. U hebt het aangenomen en het is nu de basis van uw leven."

 

Overdenking van vandaag:

Onze hoop, onze redding en onze basis voor het geloof is het evangelie van Jezus Christus. Dit evangelie is hetzelfde als het evangelie eerst verkondigd door de apostelen en doorgegeven aan de gelovigen in de vroege kerk.  

Met zo veel verwarrende en tegenstrijdige ideeŽn die in de wereld aanwezig zijn, moeten we teruggaan en herinnerd worden aan ons eenvoudig geloof in Jezus en zijn dood, begrafenis en opstanding. We moeten onze harten ontdoen van alle ideeŽn en problemen die zo vaak onze kerken verdelen en onze vriendschappen verscheuren en luisteren naar de woorden van de oude hymne "Simply to Thy Cross I cling (Ik houd me gewoon aan uw kruis vast)."  

Laten we vandaag herinnerd worden aan dat eenvoudige evangelie van Jezus en ons leven daarop bouwen.

 

Gebed:

Almachtige en Dierbare Vader, ik hou van u. Ik kan u niet genoeg danken voor uw liefde en genade, zo krachtig aan mij getoond in Jezus. Ik weet dat de basis voor mijn hoop en de basis waarop ik mijn leven bouw het evangelie is van uw lieve Zoon. Dank u dat u mij iets zo eenvoudig, standvastig en zeker geeft. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 april 2025 Filippensen 4:6-7
6 april 2025 Filippensen 4:6
5 april 2025 Filippensen 4:5
4 april 2025 Filippensen 4:4
3 april 2025 Filippensen 4:9
2 april 2025 1 KorinthiŽrs 1:30
1 april 2025 1 KorinthiŽrs 1:27
 

Home