Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 7 april 2025

 

Filippensen 4:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Weest in geen ding bezorgd; maar laat uw begeerten in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw zinnen bewaren in Christus Jezus." (Flp 4:6-7 STV)

"Maak u geen zorgen, maar laat aan God in al uw bidden en smeken dankbaar weten wat uw wensen zijn. En God zal met zijn vrede die alle begrip te boven gaat, waken over uw hart en uw gedachten, in Christus Jezus."

"Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus."

"Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren."

"Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent."

 

Overdenking van vandaag:

Wat bewaakt je hart? Wat beschermt jouw verstand? Wist je dat de vrede van God de wacht kan houden over onze harten en geesten? Dat is de belofte van apostel Paulus aan ons in deze passage. Als we onze verzoeken aan God zullen voorleggen, met dankzegging, dan is Gods vrede groter dan elke uitleg. Dit overstijgt ons vermogen om het te begrijpen, het zal waken over onze harten en geesten.  

Je wilt een voorbeeld van hoe waar dit is? Kijk naar het boek van Job: alles overkomt hem; hij heeft allerlei wonden. Toch is hij nog niet hard geworden in zijn hart of gek geworden. Wat is de sleutel tot zijn overleving? Zijn constante gesprek met de Heer. Hij zal die relatie niet beŽindigen ongeacht hoeveel pijn hij lijdt, hoe verward hij zal zijn of hoe eigenaardig hij is.

 

Gebed:

Vader, ik heb uw vrede nodig. Er zijn wonden die mijn hart doorboren, maar ik wil niet dat het verhard wordt. Er zijn momenten dat mijn geest zo verward is dat ik vrees dat ik mijn rationaliteit kan verliezen. Vader, ik vertrouw erop dat als ik mij vasthoud aan Jezus en als ik openlijk met u spreek over mijn leven en uw genade, dat u mij zal zegenen met uw vrede en mijn hart en geest beschermt voor vernietiging. Dank u, Vader, voor de herinnering dat zelfs als ik worstel met mijn problemen, ik u ook moet danken voor alle goede dingen waarmee u mij gezegend hebt in mijn leven en mijn wandeling met u! In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 april 2025 Filippensen 4:6
5 april 2025 Filippensen 4:5
4 april 2025 Filippensen 4:4
3 april 2025 Filippensen 4:9
2 april 2025 1 KorinthiŽrs 1:30
1 april 2025 1 KorinthiŽrs 1:27
31 maart 2025 EfeziŽrs 3:20-21
 

Home