Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 6 april 2025

 

Filippensen 4:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Weest in geen ding bezorgd; maar laat uw begeerten in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God;" (Flp 4:6 STV)

"Maak u geen zorgen, maar laat aan God in al uw bidden en smeken dankbaar weten wat uw wensen zijn."

"Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God."

"Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden."

"Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet."

 

Overdenking van vandaag:

Angst is ongerust zijn over dingen waar wij geen controle over hebben en die we niet uit onze gedachten kunnen verwijderen. Angst domineert en controleert een passieve geest en een onrustig hart, beide worden gevuld met twijfel, angst en vrees.  

Maar angst kan niet worden verwijderd; het moet worden vervangen. We verwijderen ons angst door het geven van onze problemen en zorgen aan de Heer, erop vertrouwend dat hij voor ons zorgt. Dan, als we hem danken voor wat hij gedaan heeft en wat hij doet in ons leven, vervangen we de zorgen en problemen met een echt gevoel van zijn aanwezigheid. Als gevolg daarvan kan onze zekerheid in zijn toekomst voor ons terugkeren.

 

Gebed:

Vader, ik weet dat u van me houdt. U hebt zoveel gedaan om mij te zegenen en mij te redden. Ik heb met opzet de zorgen en bekommernissen van mijn hart in uw handen geplaatst ... (benoem in het bijzonder de dingen die vandaag op je hart liggen). Vader, ook wil ik u danken voor de vele manieren waarop u mij hebt gezegend in mijn leven ... (vermeld specifieke zegeningen die je hebt ontvangen van God!). Vader, vul mijn hart nu met uw Geest en mijn bewustzijn met de zin van uw aanwezigheid en vrede. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 april 2025 Filippensen 4:5
4 april 2025 Filippensen 4:4
3 april 2025 Filippensen 4:9
2 april 2025 1 Korinthiėrs 1:30
1 april 2025 1 Korinthiėrs 1:27
31 maart 2025 Efeziėrs 3:20-21
30 maart 2025 Efeziėrs 3:17-19
 

Home