Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 25 maart 2025

 

Psalm 37:16-17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Teth]. Het weinige, dat de rechtvaardige heeft, is beter dan de overvloed veler goddelozen. Want de armen der goddelozen zullen verbroken worden; maar de HEERE ondersteunt de rechtvaardigen." (Ps 37:16-17 STV)

"Beter één arm mens die eerlijk is, dan veel rijken die slecht zijn. Want de Heer breekt de macht van de slechten, maar de eerlijke mensen is hij tot steun."

"Beter is het weinige van de rechtvaardige dan de rijkdom van vele goddelozen; want de armen der goddelozen worden verbroken, maar de HERE schraagt de rechtvaardigen."

"Beter het weinige dat een rechtvaardige heeft dan de rijkdom van talloze zondaars. De macht van de zondaars wordt gebroken, maar de HEER zal de rechtvaardigen steunen."

"Het is beter met een eerlijk hart weinig te bezitten dan veel rijkdom te hebben en God niet te kennen. Want de HERE zal de goddelozen machteloos maken en oprechte mensen ondersteunen."

 

Overdenking van vandaag:

Wat willen wij als basis van onze zekerheid? Is het wat we kunnen doen, uitvoeren, bereiken, verdienen en bewaren? Of zal het onze God zijn, die getoond heeft trouw te zijn van generatie op generatie en het blijft. We mogen kiezen! Dus wat is jouw keuze? Waarin vind jij jouw zekerheid?

 

Gebed:

Almachtige God, u bent de Vader van Israël, God van alle volkeren en mijn Vader. Ik geef u mijn vertrouwen. Ik weet dat mijn geld, bezittingen, prestaties en vaardigheden niet van mij zijn. U hebt mij hiermee gezegend om u te eren en anderen te zegenen. Houd mijn hart zuiver en gericht op u. Reinig mijn hart van trots en egoïsme. I vraag u mij te zegenen zodat ik u meer glorie kan geven en mijn geliefden kan zegenen. In Jezus naam bid ik. Amen

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 maart 2025 Spreuken 10:7
23 maart 2025 Romeinen 11:33-36
22 maart 2025 Psalm 37:6-7
21 maart 2025 Romeinen 8:15
20 maart 2025 Jesaja 41:4
19 maart 2025 Spreuken 10:21
18 maart 2025 Psalm 37:5-6
 

Home