Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 13 februari 2024

 

JoŽl 2:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En scheurt uw hart en niet uw klederen, en bekeert u tot den HEERE, uw God; want Hij is genadig en barmhartig, lankmoedig en groot van goedertierenheid, en berouw hebbende over het kwade." (Joe 2:13 STV)

"Scheur niet je kleren, maar verscheur je hart!' Keer terug naar de Heer, jullie God. Hij is mild en vol medelijden, vol liefde en geduld, steeds bereid de straf in te trekken."

"Scheurt uw hart en niet uw klederen en bekeert u tot de HERE, uw God. Want genadig en barmhartig is Hij, lankmoedig en groot van goedertierenheid, berouw hebbende over het onheil."

"Niet je kleren moet je scheuren, maar je hart. Keer terug tot de HEER, jullie God, want hij is genadig en liefdevol, geduldig en trouw, en tot vergeving bereid."

"Scheur van verdriet uw hart, niet uw kleren!" Ga terug naar de HERE, uw God, want Hij is genadig en heeft medelijden. Hij is geduldig, vol liefde en goedheid en heeft berouw over de toegezegde straf."

 

Overdenking van vandaag:

Eťn van de meest verbazingwekkende dingen van onze God is dat hij zo barmhartig en medelevend is. Dit is zelfs waar wanneer we "het goed verknald hebben." In feite, wanneer we zondigen, verlangt hij om te vergeven en te reinigen, niet om te veroordelen en te bestraffen. Zijn genade haast zich om onze echte pijn te begroeten met vergeving, reiniging en verlossing.

 

Gebed:

Vader, wanneer ik zondig, help me alstublieft mijn zonde te zien zoals u dat doet. Help mijn hart echt te breken door mijn zonde als ik opstandig tegen u ben geweest. Ik wil nooit verhard of koud zijn voor uw genade. Ik wil altijd de grote prijs waarderen die u betaald heeft om mij te bevrijden, te vergeven en te reinigen met uw genade. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 februari 2024 Jeremia 2:12-13
11 februari 2024 Spreuken 2:11
10 februari 2024 EfeziŽrs 2:10
9 februari 2024 Habakuk 2:9
8 februari 2024 EfeziŽrs 2:8-9
7 februari 2024 Genesis 2:7
6 februari 2024 Kolossensen 2:6-7
 

Home