Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 22 maart 2025

 

Psalm 37:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En zal uw gerechtigheid doen voortkomen als het licht, en uw recht als den middag. [Daleth]. Zwijg den HEERE, en verbeid Hem; ontsteek u niet over dengene, wiens weg voorspoedig is; over een man, die listige aanslagen uitvoert." (Ps 37:6-7 STV)

"Hij zal het voor je opnemen, hij zal je recht doen; je zult stralen als het morgenlicht, als de zon midden op de dag. Wees stil en wacht, wacht op de Heer. Wees niet jaloers op wie in het leven slagen, op wie hun boze plannen zien lukken."

"Hij zal uw gerechtigheid doen opgaan als het licht, en uw recht als de middag. Wees stil voor de HERE en verbeid Hem; wees niet afgunstig op wie zijn weg voorspoedig maakt, op de man die boze plannen smeedt."

"het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon. Blijf kalm en wacht op de HEER, erger je niet aan wie slaagt in het leven, aan wie met listen te werk gaat."

"Hij zal u openlijk recht verschaffen en uw oprechtheid aan het licht brengen. Word stil voor de HERE en verwacht alles van Hem. Wees niet jaloers op de man die slechte plannen beraamt en wie het ogenschijnlijk goed gaat."

 

Overdenking van vandaag:

"Kom tot bedaren!" horen we de hemel tegen ons zeggen. Kom in Gods aanwezigheid met afhankelijk en vertrouwd geduld. Maar hoe doen we dat? We weten dat God zal doen wat goed is voor ons tijdens het verstrijken van de tijd. De bijbel is Gods verhaal, het is het grote bewijs dat hij altijd trouw is aan zijn beloften, genadig in zijn kracht om te verlossen en gul in het delen van zijn liefde met zijn kinderen. Dus kom in zijn aanwezigheid en wees bereid rustig te zijn ... en geduldig ... en vertrouwd ... en hoopvol!

 

Gebed:

Vader, in de rust van dit moment, ontspan ik mij bewust in uw aanwezigheid en plaats ik de bekommernissen en zorgen van mijn hart bij u. Ik vertrouw erop, Vader, dat u verlossend zal optreden in mijn leven. Ik plaats vol vertrouwen mijn ziel, mijn toekomst en mijn hoop in uw handen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 maart 2025 Romeinen 8:15
20 maart 2025 Jesaja 41:4
19 maart 2025 Spreuken 10:21
18 maart 2025 Psalm 37:5-6
17 maart 2025 Romeinen 8:14
16 maart 2025 Galaten 3:26-27
15 maart 2025 Jesaja 41:10
 

Home