Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 21 maart 2025

 

Romeinen 8:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want gij hebt niet ontvangen den Geest der dienstbaarheid wederom tot vreze; maar gij hebt ontvangen den Geest der aanneming tot kinderen, door Welken wij roepen: Abba, Vader!" (Ro 8:15 STV)

"Want de Geest die God u gaf, maakt geen slaven van u, zodat u weer in angst moet zitten; nee, de Geest heeft u kinderen van God gemaakt en door die Geest roepen wij tot God: Abba, Vader! De"

"Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader."

"U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met 'Abba, Vader'."

"Wij hoeven dus geen slaven van de angst meer te zijn. Nee, God heeft ons een andere geest gegeven. Wij zijn door Hem aangenomen als zonen. En doordat Zijn Geest in ons woont, roepen wij: "Abba! Vader!"

 

Overdenking van vandaag:

Hoe revolutionair. Net zoals Jezus tot God bidt en hem aanspreekt met "Abba Vader," kunnen wij ook zo open en eerlijk met God spreken. "Ab-ba" zijn enkele van de eerste lettergrepen die babies gebruikten. Het woord "Abba" werd gebruikt door zeer jonge kinderen om vertrouwelijk, met respect en openlijk met hun aardse vaders te spreken.  

De Heilige Geest geeft ons hetzelfde voorrecht als Gods kinderen. We kunnen de Schepper van het heelal aanroepen, de Grote God van IsraŽl, de Vader van alle volkeren, de Almachtige van de eeuwigheid, Abba! Ongelooflijk.

 

Gebed:

Abba Vader, ik dank u voor uw aanwezigheid in mij door uw Heilige Geest. Dank u dat u me dingen laat vragen met vertrouwdheid en durf, respect en afhankelijkheid. Dank u dat u voor eeuwig mijn hemelse Vader bent. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 maart 2025 Jesaja 41:4
19 maart 2025 Spreuken 10:21
18 maart 2025 Psalm 37:5-6
17 maart 2025 Romeinen 8:14
16 maart 2025 Galaten 3:26-27
15 maart 2025 Jesaja 41:10
14 maart 2025 Spreuken 29:25
 

Home