Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 20 maart 2025

 

Jesaja 41:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wie heeft [dit] gewrocht en gedaan, roepende de geslachten van den beginne? Ik, de HEERE, Die de Eerste ben, en met den Laatste ben Ik Dezelfde." (Jes 41:4 STV)

"Wie bracht dit tot stand? Ik, de Heer. Ik beheers de loop der gebeurtenissen: ik sta aan het begin, ik sta aan het einde.'"

"Wie heeft dit bewerkt en tot stand gebracht? Hij, die de geslachten van de aanvang af heeft geroepen; Ik, de HERE, die de eerste ben, en bij de laatsten ben Ik dezelfde."

"Wie heeft dat tot stand gebracht? Wie roept de generaties vanaf het begin? Ik, de HEER, ik was de eerste en ook bij de laatsten zal ik zijn."

"Wie heeft deze machtige dingen gedaan, het leven van generaties bestuurd, terwijl zij elkaar opvolgden? Ik ben het, de HERE, de eerste en de laatste, steeds Dezelfde in macht."

 

Overdenking van vandaag:

God is de Alpha en Omega, het begin en het einde. Dit geeft ons veel troost. Wij hoeven niet te kiezen voor een andere godheid in de loop van ons leven. We hoeven ons geen zorgen te maken dat onze Vader verdwijnt als prooi voor andere goden. We hoeven ons geen zorgen te maken dat zijn woord achterhaald of verouderd is. Hij zal altijd bij ons zijn.

 

Gebed:

Eeuwige Vader, God van barmhartigheid en genade, ik dank u voor uw trouw. U was trouw aan uw beloften aan IsraŽl. U was trouw in uw beloften door het sturen van een Messias. U bent trouw door mij te leiden en voor te gaan door uw Geest. U zult mij getrouw in uw aanwezigheid brengen bij de terugkeer van de Heer Jezus. Dank u dat u mijn stabiele rots en toevlucht bent in tijden die zo onstabiel, vergankelijk en onvoorspelbaar zijn. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 maart 2025 Spreuken 10:21
18 maart 2025 Psalm 37:5-6
17 maart 2025 Romeinen 8:14
16 maart 2025 Galaten 3:26-27
15 maart 2025 Jesaja 41:10
14 maart 2025 Spreuken 29:25
13 maart 2025 Romeinen 8:11
 

Home