Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 18 maart 2025

 

Psalm 37:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Gimel]. Wentel uw weg op den HEERE, en vertrouw op Hem; Hij zal het maken; En zal uw gerechtigheid doen voortkomen als het licht, en uw recht als den middag." (Ps 37:5-6 STV)

"Leg je leven in zijn handen, vertrouw op hem, hij stelt je niet teleur. Hij zal het voor je opnemen, hij zal je recht doen; je zult stralen als het morgenlicht, als de zon midden op de dag."

"Wentel uw weg op de HERE en vertrouw op Hem, en Hij zal het maken; Hij zal uw gerechtigheid doen opgaan als het licht, en uw recht als de middag."

"Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon."

"Vertel alles wat u bezighoudt aan de HERE en vertrouw Hem. Hij zal in alles voor u zorgen. Hij zal u openlijk recht verschaffen en uw oprechtheid aan het licht brengen."

 

Overdenking van vandaag:

Hoeveel vertrouwen heb je in de Heer? Beter nog, hoeveel van jezelf heb je toevertrouwd aan de Heer? We hebben de laatste paar dagen onze aandacht gericht op de beloofde zegeningen die de Heer ons graag wil geven. Maar in zijn wijsheid heeft God gekozen om deze zegeningen afhankelijk te laten zijn van ons vertrouwen in hem en onze verzoeken aan hem. Zolang wij alles zelf in controle willen houden, is het moeilijk om Gods zegen en wil te ervaren.  

Pas geleden zag ik een bumpersticker waarop het volgende stond: "Als God jouw co-piloot is dan kun je maar beter ruilen van stoel!" Als we ons leven in zijn handen leggen dan kan God zijn werk doen in ons, dan kunnen wij zijn zegen ontvangen en zijn aanwezigheid kennen. Dus waar wacht je nog op?

 

Gebed:

Heilige, rechtvaardige en almachtige God, alles is van u, behalve de harten van mannen en vrouwen. U hebt ervoor gekozen dat deze harten alleen u toebehoren als wij ervoor kiezen om vrijwillig en liefdevol ze aan u geven.
Liefdevolle Vader, ik wil mijn hart, mijn leven, mijn toekomst, mijn vaardigheden, mijn familie in uw handen leggen. Ik wil gebruikt worden voor uw heerlijkheid. Ik vertrouw erop dat u van me houdt, dat u mij wil zegenen en dat u mij uw genade en verlossing wil geven. Ik hou van u en ik dank u in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 maart 2025 Romeinen 8:14
16 maart 2025 Galaten 3:26-27
15 maart 2025 Jesaja 41:10
14 maart 2025 Spreuken 29:25
13 maart 2025 Romeinen 8:11
12 maart 2025 1 Kronieken 4:10
11 maart 2025 Psalm 37:4
 

Home