Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 15 maart 2025

 

Jesaja 41:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vrees niet, want Ik ben met u; zijt niet verbaasd, want Ik ben uw God; Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met de rechterhand Mijner gerechtigheid." (Jes 41:10 STV)

"Wees dus niet bang, ik ben bij je. Kijk niet angstig rond, ik ben je God. Ik maak je sterk, ik help je, ik ondersteun je, ik ben je behoud."

"Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand."

"Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand."

"Wees niet bang, want Ik ben met u. Kijk niet angstig om u heen, want Ik ben uw God. Ik zal u kracht geven en u helpen; Ik zal u overeind houden met mijn heilrijke rechterhand."

 

Overdenking van vandaag:

De apostel Paulus was verbazingwekkend. Hij schrijft naar één van de meest problematische kerken en vindt toch redenen om dankbaar te zijn voor hen. Ten eerste, hij is dankbaar voor hen omdat Jezus voor ze stierf. Als God zijn genade vergrootte naar anderen, waarom kunnen wij dan niet hetzelfde doen?  

Ten tweede, hij erkent dat de gebieden van hun misbruik ook een reden zijn om dank te geven - zij kunnen het verdraaid hebben, maar toen gezag kwam om God te eren, konden deze geschenken hun kerk zegenen. Ook al zijn het harde woorden om te volgen, Paulus' voorbeeld herinnert ons eraan dat een kind van God iets is om gekoesterd te worden, zelfs als dat kind problemen heeft.

 

Gebed:

God, u bent mijn God, en ik verlang er naar om u eer en glorie te brengen. Breng alstublieft mijn moed in beweging om met succes en passie voor u te leven. Ik vertrouw erop dat als ik uw karakter toon en leef voor uw glorie dat u mij zal versterken en ondersteunen door uw machtige aanwezigheid in mij en door uw machtige arm van genade om me heen. In u heb ik mijn hoop geplaatst. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 maart 2025 Spreuken 29:25
13 maart 2025 Romeinen 8:11
12 maart 2025 1 Kronieken 4:10
11 maart 2025 Psalm 37:4
10 maart 2025 Galaten 5:22-23
9 maart 2025 Romeinen 8:3-4
8 maart 2025 Johannes 14:23
 

Home