Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 12 maart 2025

 

1 Kronieken 4:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Jabez riep den God Israels aan, zeggende: Indien Gij mij rijkelijk zegenen, en mijn landpale vermeerderen zult, en Uw hand met mij zijn zal, en met het kwade [alzo] maakt, dat het mij niet smarte! En God liet komen, wat hij begeerde." (1Kr 4:10 STV)

"Jabes riep de God van IsraŽl aan en zei: 'Zegen mij en breid mijn land uit. Sta mij bij en bewaar mij voor verdriet en pijn.' En God willigde zijn verzoek in."

"Jabes nu riep de God van Israel aan met de woorden: Wil mij toch overvloedig zegenen en mijn gebied vergroten; laat uw hand met mij zijn; weer van mij het kwade, zodat mij geen smart treft! En God schonk wat hij had gevraagd."

"Jabes bad tot de God van IsraŽl: 'Zegen mij: maak mijn grondgebied groot en bescherm me tegen het kwaad, zodat ik geen pijn hoef te lijden.' God gaf hem wat hij gevraagd had."

"Hij was degene, die de God van IsraŽl vroeg: "Och, zegent U mij alstublieft! Help mij met wat ik doe, opdat mijn bezittingen worden uitgebreid. Bewaar mij voor het kwaad en alle onheil." En God voldeed aan dat verzoek."

 

Overdenking van vandaag:

Terwijl ons hart afgestemd is op de wil van God en wij verlangen om hem te eren, is het een genot voor de Vader ons te zegenen op machtige manieren. Dus laten we eerst ons hart erop richten zijn wil te doen. Laten we vervolgens niet bang zijn God te vragen om zijn zegeningen over anderen uit te storten. Daarna; laten we ook onze verlangens van ons hart met hem delen. Tenslotte, laten we niet verbaasd zijn over de wijze waarop hij ons zegent!

 

Gebed:

God, laat alstublieft zien dat u glorieus bent op de manieren dat u mij zegent en degenen die ik lief heb. Help alle mensen om te weten dat deze zegeningen niet komen door onze wijsheid, vaardigheid of kracht, maar door uw genade. In Jezus' naam vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 maart 2025 Psalm 37:4
10 maart 2025 Galaten 5:22-23
9 maart 2025 Romeinen 8:3-4
8 maart 2025 Johannes 14:23
7 maart 2025 Handelingen 5:32
6 maart 2025 Psalm 119:1
5 maart 2025 Romeinen 8:1-2
 

Home