Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 5 maart 2025

 

Romeinen 8:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo is er dan nu geen verdoemenis voor degenen, die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar den Geest. Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods." (Ro 8:1-2 STV)

"Maar nu is het anders: wie één zijn met Christus Jezus, worden niet meer veroordeeld. Want de wet van de Geest, die het leven brengt door de eenheid met Christus Jezus, heeft u bevrijd van de wet die zonde en dood brengt."

"Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn. Want de wet van de Geest des levens heeft u in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet der zonde en des doods."

"Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood."

"Het is duidelijk dat mensen die van Christus Jezus zijn, niet veroordeeld zullen worden. Doordat u met Christus Jezus verbonden bent, geldt voor u de nieuwe wet: De wet van de Geest, de wet van het leven. U bent losgemaakt uit de wurgende greep van de zonde en bevrijd uit de macht van de dood."

 

Overdenking van vandaag:

De wet van de Geest en het leven is een grote bevrijder! Wij zijn bevrijd van de wet van de zonde en de dood. De dood heeft geen beheersing over ons dankzij Jezus' opstanding. Zonde maakt geen aanspraak op ons omdat Jezus op het kruis onze schuld afbetaald heeft aan de zonde. Wij staan voor God als zijn rechtschapen kinderen, uiteindelijk bevrijd door het werk van onze machtige Heer Jezus Christus. Er is geen veroordeling in onze toekomst, alleen glorie!

 

Gebed:

Dank u, almachtige God, voor uw plan om mij vrij te kopen en mij te bevrijden van zonde en dood. Dank u voor het vertrouwen dat ik heb dankzij uw onvergelijkbare genade aan mij gegeven door Jezus, in wiens naam ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 maart 2025 Handelingen 2:38
3 maart 2025 Psalm 37:3
2 maart 2025 Psalm 37:1-2
1 maart 2025 Psalm 143:8
28 februari 2025 1 Johannes 4:4
27 februari 2025 Jesaja 41:13
26 februari 2025 Jesaja 41:10-11
 

Home