Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 2 maart 2025

 

Psalm 37:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Een] [psalm] van David. [Aleph]. Ontsteek u niet over de boosdoeners; benijd hen niet, die onrecht doen. Want als gras zullen zij haast worden afgesneden, en als de groene grasscheutjes zullen zij afvallen." (Ps 37:1-2 STV)

"Wees niet jaloers op mensen zonder God, benijd nooit wie onrecht doen. Want ze verdwijnen, zo snel als gras verdort, zo snel als onkruid verwelkt."

"Van David. Wees niet afgunstig op de bedrijvers van ongerechtigheid, benijd niet wie onrecht plegen; want zij verdorren snel als het gras, en verwelken als het groene kruid."

"Erger je niet aan slechte mensen, wees niet jaloers op wie kwaad doen, zij verdorren snel als gras, zij verwelken als het jonge groen."

"Wees niet jaloers op de zondaars, op de mensen die slechte dingen doen. Zij verdwijnen net zo snel als het gras en verwelken als eendagsbloemen."

 

Overdenking van vandaag:

Frustratie en jaloezie... hmmm, is dat niet onze reactie op degenen die slecht zijn en toch lijken te floreren? We worden eraan herinnerd om niet door het zichtbare en kortstondige succes van slechte mensen af te dwalen van ons geloof of onze geesten te laten ontmoedigen. Hun overwinningen zijn tijdelijk, hun rijkdom is als een bloem die zal verwelken en hun levens zijn als het gras dat verdort en snel weg zal zijn.

 

Gebed:

Here God Almachtig, prijs uw heilige en ongeėvenaarde naam. U hebt me in hoge mate gezegend. U hebt mij beschermd voor mijn vijanden. U hebt mij het leven gegeven en de hoop en de toekomst samen met u. Vader, help mij alstublieft om niet mijn tijd te verspillen; tijd waarin ik me zorgen maak over wat anderen hebben. Geef me alstublieft een hart van dankbaarheid en tevredenheid voor alles wat u hebt gedaan om mij te zegenen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 maart 2025 Psalm 143:8
28 februari 2025 1 Johannes 4:4
27 februari 2025 Jesaja 41:13
26 februari 2025 Jesaja 41:10-11
25 februari 2025 Numeri 6:24-26
24 februari 2025 Psalm 138:8
23 februari 2025 Exodus 15:6
 

Home