Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 1 maart 2025

 

Psalm 143:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doe mij Uw goedertierenheid in den morgenstond horen, want ik betrouw op U; maak mij bekend den weg, dien ik te gaan heb, want ik hef mijn ziel tot U op." (Ps 143:8 STV)

"Laat mij uw stem weer horen, uw liefde voelen, elke morgen opnieuw; op u vertrouw ik. Wijs me de weg die ik moet gaan; aan u vertrouw ik me toe."

"Doe mij in de morgen uw goedertierenheid horen, want ik vertrouw op U; maak mij de weg bekend, die ik gaan moet, want tot U hef ik mijn ziel op."

"Laat mij in de morgen uw liefde horen, in u stel ik mijn vertrouwen, wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar u."

"Laat mij 's morgens vroeg al Uw goedheid en liefde ervaren. Ik vertrouw U volkomen. Laat mij weten welke weg ik moet inslaan. Alles in mij richt zich op U."

 

Overdenking van vandaag:

In bijna ieder leven van een discipel komt er een tijd van eenzaamheid en twijfel. Het lijkt alsof onze gebedsverzoeken neerstorten en in stukken vallen aan onze voeten. God lijkt ver weg, verborgen, slapend of afwijzend tegenover onze vraag om genade en hulp.  

Gelukkig geeft God ons de psalmen. In de psalmen vinden we woorden voor bijna alle ups en downs in het leven. Als we diep teleurgesteld zijn, is het fijn om te weten dat anderen daar zijn geweest voor ons en zich hebben hersteld in hun geloof en vitaliteit. Maar er zijn enkele momenten in het leven wanneer we Gods herinneringen aan zijn liefde en begeleiding nodig hebben.  

Deze psalm en deze woorden zijn gemaakt voor een dergelijke tijd. Als het verzoek in de bijbeltekst van vandaag niet belangrijk is voor jouw behoefte, bid deze woorden dan alsjeblieft voor iemand anders. Mochten ze op jou van toepassing zijn, bid ze voor jezelf!

 

Gebed:

Vader, maak alstublieft uw aanwezigheid overduidelijk bekend in mijn leven en help me duidelijk uw aanwezigheid en genade te zien. Ik wil u eren God, maar maak alstublieft uw begeleiding duidelijk zodat ik u moedig en trouw kan volgen naar uw wil. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 februari 2025 1 Johannes 4:4
27 februari 2025 Jesaja 41:13
26 februari 2025 Jesaja 41:10-11
25 februari 2025 Numeri 6:24-26
24 februari 2025 Psalm 138:8
23 februari 2025 Exodus 15:6
22 februari 2025 HebrŽen 10:24,25
 

Home