Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 19 februari 2025

 

EzechiŽl 36:23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Ik zal Mijn groten Naam heiligen, die onder de heidenen ontheiligd is, dien gij in het midden van hen ontheiligd hebt; en de heidenen zullen weten, dat Ik de HEERE ben, spreekt de Heere HEERE, als Ik aan u voor hun ogen zal geheiligd zijn." (Eze 36:23 STV)

"Omdat jullie een smet op mijn naam geworpen hebben bij andere volken, zal ik hun laten zien dat ik een machtige en heilige God ben. Dan zullen zij erkennen dat ik de Heer ben. Jullie gebruik ik om de volken te tonen dat ik de heilige God ben."

"Ik zal mijn grote naam die onder de volken ontheiligd is, die gij te midden van hen ontheiligd hebt, heiligen; en de volken zullen weten, dat Ik de HERE ben, luidt het woord van de Here HERE, wanneer Ik Mij voor hun ogen aan u de Heilige zal betonen."

"Ik zal mijn grote naam, die door jullie bij die volken is ontwijd, weer aanzien verschaffen. Die volken zullen beseffen dat ik de HEER benĖspreekt God, de HEER. Ik zal ze laten zien dat ik heilig ben;"

"Ik zal mijn grote naam, die u hebt ontheiligd, eer aandoen en de volken van de aarde zullen daardoor weten dat Ik de HERE ben. Ik zal in hun ogen worden geŽerd door u te bevrijden uit de ballingschap."

 

Overdenking van vandaag:

God kan en zal gebruik maken van ons zelfs als we geen waardevol middel voor hem zijn om te gebruiken. De bijbel geeft ons vele voorbeelden van mensen die God gebruikt heeft wanneer zij zich niet konden meten aan zijn morele en heilige eisen - denk bijvoorbeeld aan Samson of het merendeel van de andere rechters! God zal worden getoond als de heilige, machtige en ontzagwekkende God die hij is. Dus laten we niet tegenwerkend gereedschap in zijn handen zijn. Laten we ons in plaats daarvan aan hem geven voor zijn eerbied en zijn glorie.

 

Gebed:

Heilige Vader, maak mij zuiver en heilig, niet alleen door uw genade, maar ook in mijn daden, woorden en gedachten. Maak een schoon hart in mij en vernieuw een rechtvaardige geest in mij door de kracht van uw Heilige Geest. Mag mijn leven een heilig offer van lof aan u zijn. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 februari 2025 Galaten 6:9
17 februari 2025 Jesaja 54:5
16 februari 2025 Galaten 5:6
15 februari 2025 1 Johannes 4:21
14 februari 2025 Filippensen 1:3
13 februari 2025 1 Johannes 4:20
12 februari 2025 1 Johannes 4:19
 

Home