Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 18 februari 2025

 

Galaten 6:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch laat ons, goed doende, niet vertragen; want te zijner tijd zullen wij maaien, zo wij niet verslappen." (Ga 6:9 STV)

"Het mag ons nooit te veel worden het goede te doen. Want als we niet verslappen zullen we te zijner tijd de oogst binnenhalen."

"Laten wij niet moede worden goed te doen, want, wanneer het eenmaal tijd is, zullen wij oogsten, als wij niet verslappen."

"Laten we daarom het goede doen, zonder op te geven, want als we niet verzwakken zullen we oogsten wanneer de tijd daarvoor gekomen is."

"Laten wij nooit ophouden met goed doen, want na verloop van tijd zullen wij de zegen ervan oogsten, als wij het tenminste niet opgeven."

 

Overdenking van vandaag:

Vermoeidheid is een deel van het leven. Vermoeidheid is een deel van het dienen. Vermoeidheid is zeker iets dat ons overkomt als we ons hart geven om het goede te doen voor anderen. De prachtige zegen van God is echter dat hij ons zal vernieuwen, ons zal steunen en ons opnieuw kracht zal geven. Hij doet dit door de bemoedigende woorden van een vriend. Hij doet dit door zijn aanwezigheid in ons; de Heilige Geest. Hij doet dit door middel van liederen die onze harten verheffen. Hij doet dit door middel van de geschriften en gebed.  

Dus terwijl ons lichaam en geest vermoeid kunnen raken, kunnen we onze handen niet doelloos laten zijn. Als we zullen dienen met trouw, discipline en integriteit, zal Gods genade ons machtigen om te doen wat hij ons gevraagd heeft te doen.

 

Gebed:

Heilige en rechtvaardige Vader, als ik geconfronteerd word met de uitdagingen van het leven, heb ik uw kracht nodig. Geef me alstublieft kracht door uw Geest, die in mij leeft. Geef me de moed om verder te gaan als ik moe, ontmoedigd en verward ben. Ik vertrouw erop dat als ik ernaar streef u te eren, dat u mij zal zegenen met de kracht die ik nodig heb om verder te gaan wanneer ik leef om eer aan u te brengen. In Jezus' naam vraag ik dit. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 februari 2025 Jesaja 54:5
16 februari 2025 Galaten 5:6
15 februari 2025 1 Johannes 4:21
14 februari 2025 Filippensen 1:3
13 februari 2025 1 Johannes 4:20
12 februari 2025 1 Johannes 4:19
11 februari 2025 1 Johannes 4:18
 

Home