Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 17 februari 2025

 

Jesaja 54:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want uw Maker is uw Man, HEERE der heirscharen is Zijn Naam; en de Heilige Israels is uw Verlosser; Hij zal de God des gansen aardbodems genaamd worden." (Jes 54:5 STV)

"Want hij die jou gemaakt heeft, hij is je echtgenoot. Zijn naam is: almachtige Heer. De heilige God van IsraŽl, hij heeft je vrijgekocht. Hij zal heten: God van heel de aarde."

"Want uw man is uw Maker, HERE der heerscharen is zijn naam; en uw losser is de Heilige Israels, God der ganse aarde zal Hij genoemd worden."

"Want je maker neemt je tot vrouw, HEER van de hemelse machten is zijn naam. De Heilige van IsraŽl zal je bevrijder zijn, men noemt hem God van de hele aarde."

"Want uw schepper zal uw 'echtgenoot' zijn. HERE van de hemelse legers is Zijn naam; Hij is uw verlosser, de Heilige van IsraŽl, de God van de hele aarde."

 

Overdenking van vandaag:

"Want alzo lief had God de wereld..." "De Vader aan wie elk gezin op de aarde zijn naam ontleent..." "God is niet alleen de God van IsraŽl. De Here God, heerser van hemel en aarde, is de God van alle naties en op een dag" "elke knie zal buigen en elke tong belijden... dat Jezus Christus is Heer, tot eer van God de Vader."

 

Gebed:

Grote Verlosser en Vader van alle naties, ik kom nederig voor uw troon en geef u mijn dank en lof voor alles wat u hebt gedaan om ons zegenen, uw mensen. Laat mij alstublieft u kennen en bewust zijn van uw dagelijkse aanwezigheid in mijn leven. Vergeef mij, Vader, als ik niet een geschikte plek ben geweest voor uw genade en naam. Dank u voor mijn verlossing van zonde die eens verstrikt was in mij. Leid mijn hart en red mij van de misleidende leugens van de duivel. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 februari 2025 Galaten 5:6
15 februari 2025 1 Johannes 4:21
14 februari 2025 Filippensen 1:3
13 februari 2025 1 Johannes 4:20
12 februari 2025 1 Johannes 4:19
11 februari 2025 1 Johannes 4:18
10 februari 2025 1 Johannes 4:17
 

Home