Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 13 februari 2025

 

1 Johannes 4:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien iemand zegt: Ik heb God lief; en haat zijn broeder, die is een leugenaar; want die zijn broeder niet liefheeft, dien hij gezien heeft, hoe kan hij God liefhebben, Dien hij niet gezien heeft?" (1Jo 4:20 STV)

"Als iemand zegt: Ik heb God lief, maar hij haat zijn broeder, dan is hij een leugenaar. Want hij kan God, die hij nooit gezien heeft, onmogelijk liefhebben, als hij zijn broeder niet liefheeft die hij wel ziet."

"Indien iemand zegt: Ik heb God lief, doch zijn broeder haat, dan is hij een leugenaar; want wie zijn broeder, die hij gezien heeft, niet liefheeft, kan [ook] God, die hij niet gezien heeft, niet liefhebben."

"Als iemand zegt: 'Ik heb God lief, 'maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nooit gezien heeft, liefhebben als hij de ander, die hij wel ziet, niet liefheeft."

"Als iemand zegt dat hij van God houdt, maar een hekel aan zijn broeder heeft, is hij een leugenaar. Als hij niet van zijn broeder houdt die hij kan zien, hoe kan hij dan van God houden Die hij nooit heeft gezien?"

 

Overdenking van vandaag:

"O, how I love Jesus!" (Oh, hoe ik van Jezus hou) zingen we. Jezus reageert door te vragen hoe goed we bezig zijn met het liefhebben van onze broeders en zusters! We kunnen niet God liefhebben, als we niet houden van de mensen om ons heen.

 

Gebed:

Vergeef mij, Vader, voor de tijd dat ik bekrompenheid in mijn hart heb toegelaten of niet vergevend was voor degenen die het nodig hadden dat ik genadig en barmhartig ben. Ik weet dat, wanneer ik liefdeloos voor mijn broeders en zusters in Christus ben, ik liefdeloos ben voor u. Zegen me alstublieft als ik mijn best doe om sommige christelijke relaties te verbeteren waarmee het de laatste tijd slecht is gegaan. Help deze herstelde vriendschappen om glorie tot u te brengen en vitaliteit in uw kerk. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 februari 2025 1 Johannes 4:19
11 februari 2025 1 Johannes 4:18
10 februari 2025 1 Johannes 4:17
9 februari 2025 1 Johannes 4:16
8 februari 2025 1 Johannes 4:15
7 februari 2025 1 Johannes 4:13
6 februari 2025 1 Johannes 4:12
 

Home