Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 9 februari 2024

 

Habakuk 2:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wee dien, die met kwade gierigheid giert voor zijn huis, opdat hij in de hoogte zijn nest stelle, om bevrijd te zijn uit de hand des kwaads." (Hab 2:9 STV)

"Te gronde ga je! Jij, die je verrijkt hebt ten koste van anderen. Hoog heb je je nest gebouwd, daar dacht je veilig te zijn."

"Wee hem die onrechtmatig gewin bijeenbrengt voor zijn huis, om zijn nest te maken in de hoogte, ten einde zich te redden uit de greep van het onheil!"

"'Wee hem die woekerwinsten maakt ten bate van zijn huis, zijn nest in de hoogte bouwt, om zo uit de greep van het onheil te blijven.'"

"Wee hun die rijk worden op slinkse wijze; die proberen te leven buiten bereik van gevaar."

 

Overdenking van vandaag:

In onze wereld waarin we strijden ten koste van anderen, in onze race naar de top en al onze concurrenten in een bende achterlaten, vertelt God ons zowel de "Yes!" en de "Nee!" (succes en falen). Hij vertelt ons te stoppen en te beseffen dat waarden van het Koninkrijk verschillen van wereldse waarden - dat er geen succes is zonder dienen. Hij waarschuwt ons ook dat hij ons naar de afgrond brengt als we zijn waarden negeren door onszelf boven het welzijn van anderen te plaatsen of ons eigen succes nastreven ten koste van onze ethiek.

 

Gebed:

Genadige, almachtige en rechtvaardige God, versterk mij alstublieft, zodat ik kan de verleiding kan weerstaan om te exploiteren, te bedriegen en te liegen om vooruit te komen. Vader, ik wil werkelijk een persoon zijn van integriteit, karakter en zegen. Help me alstublieft om elke dubbelhartigheid in mijn hart te zien en anderen barmhartig te behandelen, net zoals u mij behandelde. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 februari 2024 Efeziėrs 2:8-9
7 februari 2024 Genesis 2:7
6 februari 2024 Kolossensen 2:6-7
5 februari 2024 Filippensen 2:5-6
4 februari 2024 Efeziėrs 2:4-5
3 februari 2024 Filippensen 2:3
2 februari 2024 Jona 2:1-2
 

Home