Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 6 februari 2025

 

1 Johannes 4:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Niemand heeft ooit God aanschouwd; indien wij elkander liefhebben, zo blijft God in ons, en Zijn liefde is in ons volmaakt." (1Jo 4:12 STV)

"Nooit heeft iemand God gezien, maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons volmaakt geworden."

"Niemand heeft ooit God aanschouwd; indien wij elkander liefhebben, blijft God in ons en zijn liefde is in ons volmaakt geworden."

"Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden."

"Niemand heeft God ooit gezien, maar als wij elkaar liefhebben, leeft God in ons; dan is Zijn liefde volledig in ons aanwezig."

 

Overdenking van vandaag:

Wat een ongelooflijke gedachte! God kan worden gezien in mijn huis. De Vader van het universum leeft in mijn kerk. De liefde van de Almachtige God is herkenbaar in mijn leven. Hoe zo? Wanneer ik van hen houdt om me heen, wanneer ze liefde terug geven, wanneer we ervoor kiezen om lief te hebben in plaats van onbetekenend, onvergevend, kritisch en hard te zijn, wordt Gods aanwezigheid, kracht en betrouwbaarheid in ons geopenbaard!

 

Gebed:

Vader, maak alstublieft uw aanwezigheid, kracht en betrouwbaarheid bekend door mijn liefde voor uw kinderen en hun liefde voor elkaar, ook voor mij. In Jezus' naam vraag ik u dit nederig. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 februari 2025 1 Johannes 4:11
4 februari 2025 1 Johannes 4:10
3 februari 2025 1 Johannes 4:9
2 februari 2025 1 Johannes 4:8
1 februari 2025 1 Johannes 4:7
31 januari 2025 Psalm 84:11
30 januari 2025 Spreuken 19:21
 

Home