Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 4 februari 2025

 

1 Johannes 4:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons lief heeft gehad, en Zijn Zoon gezonden heeft [tot] een verzoening voor onze zonden." (1Jo 4:10 STV)

"Liefde betekent niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en dat hij zijn Zoon heeft gezonden als een boeteoffer voor onze zonden."

"Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon gezonden heeft als een verzoening voor onze zonden."

"Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden."

"De liefde waarover het hier gaat, is niet onze liefde voor God, maar Zijn liefde voor ons. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon, Die de straf voor onze zonden op Zich heeft genomen om de verhouding tussen God en ons weer goed te maken."

 

Overdenking van vandaag:

God hield eerst van ons! God betaalde de enorme prijs voor onze boetedoening, eerst! Jezus is de geweldige manier waarmee God zijn barmhartigheid en rechtvaardigheid toont. Wij weten wat liefde is, omdat hij het toonde. Hoe goed zijn wij in het tonen van de genade en rechtvaardigheid van God aan anderen?

 

Gebed:

Vader, uw liefde is zo groot, zo gracieus en zo leven-veranderend. Ik vraag u voor hulp, gezegende Heilige Geest, om mijn hart te veranderen zodat het meer perfect de Vader reflecteert en verheerlijkt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 februari 2025 1 Johannes 4:9
2 februari 2025 1 Johannes 4:8
1 februari 2025 1 Johannes 4:7
31 januari 2025 Psalm 84:11
30 januari 2025 Spreuken 19:21
29 januari 2025 Psalm 22:5
28 januari 2025 Psalm 1:4
 

Home