Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 8 februari 2024

 

Efeziėrs 2:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want uit genade zijt gij zalig geworden door het geloof; en dat niet uit u, het is Gods gave; Niet uit de werken, opdat niemand roeme." (Efe 2:8-9 STV)

"De redding, die het geloof u bracht, hebt u te danken aan zijn genade, niet aan uzelf; het is een geschenk van God en niet het gevolg van uw prestaties. Er is dus geen enkele reden om u op iets te laten voorstaan."

"Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme."

"Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan."

"Door Zijn genade bent u gered; doordat u in Hem ging geloven. Dat is niet uw eigen verdienste, maar een geschenk van God. Niemand zal zich erop kunnen beroemen het zelf gepresteerd te hebben."

 

Overdenking van vandaag:

Als kind was ik dol op het krijgen van cadeaus. In zo'n eenvoudige tijd van het leven, was de betekenis van een cadeau dat iemand van me hield. Ik had geen zorgen over de betekenis of verborgen boodschap in een geschenk. Ik was niet bezorgd over de "voorwaarden" die aan het geschenk zaten. Het was gewoon een cadeau - een vrije expressie van liefde die ik niet verdiende, gegeven door iemand die echt om mij gaf. Is het niet geweldig om Gods kind te kunnen zijn en zijn geschenk te ontvangen en weten dat we het kunnen krijgen als een kind?

 

Gebed:

Dank u, gulle Vader, voor het geschenk van genade, het geschenk van geloof, het geschenk van heil en vooral, het geschenk van Jezus. Ik weet dat ik deze geschenken nooit kan terugbetalen, maar ik kijk ernaar uit om "dank u" te zeggen door mijn levensstijl nu en ik kijk ernaar uit om het te blijven zeggen door de gehele eeuwigheid heen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 februari 2024 Genesis 2:7
6 februari 2024 Kolossensen 2:6-7
5 februari 2024 Filippensen 2:5-6
4 februari 2024 Efeziėrs 2:4-5
3 februari 2024 Filippensen 2:3
2 februari 2024 Jona 2:1-2
1 februari 2024 1 Johannes 2:1-2
 

Home