Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 27 januari 2025

 

Psalm 1:3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, en welks blad niet afvalt; en al wat hij doet, zal wel gelukken." (Ps 1:3 STV)

"Hij is als een boom aan het water, een boom die altijd vrucht draagt als het de tijd ervoor is, en waarvan nooit de bladeren verdorren. Zo'n mens zal slagen, wat hij ook doet."

"Want hij is als een boom, geplant aan waterstromen, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, welks loof niet verwelkt; al wat hij onderneemt, gelukt."

"Hij zal zijn als een boom, geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht, zijn bladeren verdorren niet. Alles wat hij doet komt tot bloei."

"Hij lijkt op een boom, die staat aan de oever van een beek. Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt, draagt hij volop vrucht en zijn bladeren verwelken niet. Alles wat deze mens onderneemt, is een succes."

 

Overdenking van vandaag:

Sommige soorten aardse vreugde kunnen onze harten voor een korte tijd voeden. Maar wanneer moeilijkheden komen zullen onze harten verdorren in de droogte van hun valse voeding. Aan de andere kant: je verheerlijken in de Here en in wat hij wil, geeft ons de toegang tot een altijd aanwezige nieuwe vreugde. Zowel de korte en lange termijn voordelen en een buigzaamheid dat ons bestand maakt tegen de ergste droogte in het leven komen van deze stijl van leven waarin God gezocht wordt.

 

Gebed:

God, de Heilige in de hemel, ik vind mijn vreugde in u en uw wegen. Ik vind verfrissing in uw Geest die mij altijd bij blijft. Geef me alstublieft de wijsheid om uw wil te zoeken iedere dag van mijn leven. In Jezus naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 januari 2025 Psalm 1:2
25 januari 2025 Psalm 1:1
24 januari 2025 Psalm 29:2
23 januari 2025 2 Korinthiėrs 12:9
22 januari 2025 Romeinen 5:9-10
21 januari 2025 Romeinen 5:8
20 januari 2025 Romeinen 5:6-7
 

Home