Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 25 januari 2025

 

Psalm 1:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Welgelukzalig is de man, die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters;" (Ps 1:1 STV)

"Gelukkig de mens die niet de raad volgt van wie zonder God leven, die niet omgaat met wie slecht zijn, die niet aan tafel wil zitten met wie alleen maar spotten."

"Welzalig de man die niet wandelt in de raad der goddelozen, die niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters;"

"Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit,"

"Gelukkig is de mens, die in de wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten."

 

Overdenking van vandaag:

Vaak worden zondige en goddeloze levenswijzen als glamoureus afgebeeld. Maar de weg van zegen is de weg van God. Zijn wil is ten gunste voor ons, zijn geboden vinden hun bron in zijn genade en bescherming en zijn weg is de weg van leven. We worden gezegend wanneer we met God wandelen en zijn wil doen.

 

Gebed:

Vergeef me Vader, wanneer ik de leugens van deze wereld geloof en wanneer ik bedrogen en verleid wordt door de verleidingen van Satan. Ik weet dat zonde verdriet, moeilijkheden en problemen brengt. Ik weet ook dat wanneer ik de juiste dingen kies; zoals volharden in waarheid en leven voor u in getrouwheid, soms heel moeilijk zijn. Help alstublieft mijn hart te geloven en mijn gedachten te laten zien dat met u wandelen in uw wil mij leven geeft. In de naam van Jezus vraag ik dit. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 januari 2025 Psalm 29:2
23 januari 2025 2 Korinthiėrs 12:9
22 januari 2025 Romeinen 5:9-10
21 januari 2025 Romeinen 5:8
20 januari 2025 Romeinen 5:6-7
19 januari 2025 Romeinen 5:5
18 januari 2025 Romeinen 5:3-4
 

Home