Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 22 januari 2025

 

Romeinen 5:9-10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Veel meer dan, zijnde nu gerechtvaardigd door Zijn bloed, zullen wij door Hem behouden worden van den toorn. Want indien wij, vijanden zijnde, met God verzoend zijn door den dood Zijns Zoons, veel meer zullen wij, verzoend zijnde, behouden worden door Zijn leven." (Ro 5:9-10 STV)

"Nu wij door zijn dood zijn gerechtvaardigd, zullen we des te zekerder dankzij hem van de veroordeling worden gered. We stonden op voet van vijandschap met God, maar zijn weer met hem verzoend door de dood van zijn Zoon. Nu we eenmaal met hem verzoend zijn, zullen we des te zekerder gered worden door het léven van zijn Zoon."

"Veel meer zullen wij derhalve, thans door zijn bloed gerechtvaardigd, door Hem behouden worden van de toorn. Want als wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend zijn door de dood zijns Zoons, zullen wij veel meer, nu wij verzoend zijn, behouden worden, doordat Hij leeft;"

"Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. Werden we in de tijd dat we nog Gods vijanden waren al met hem verzoend door de dood van zijn Zoon, des te zekerder is het dat wij, nu we met hem zijn verzoend, worden gered door diens leven."

"Wij zijn dus voor God rechtvaardig geworden door het bloed van Christus. Des te meer zal Hij ervoor zorgen dat Gods vreselijke oordeel aan ons voorbijgaat. Vroeger waren wij vijanden van God. Maar doordat Gods Zoon Zijn leven voor ons gaf, is die vijandschap veranderd in vriendschap. En omdat Jezus leeft, zijn wij voor altijd veilig."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus deed meer dan alleen sterven voor onze zonden; hij leeft als opgestane Heer. Dus als God zijn Zoon uit de hemel liet gaan, hem op een kruis liet sterven om hem dan uit de dood te doen opstaan zodat wij zouden leven, bedenk dan wat God voor ons in petto heeft nu hij ons gered heeft! Als het aan de reddende kracht van Jezus en de ongelooflijke genade van God ligt, dan hebben we nog lang niet alles gezien!

 

Gebed:

Heilige Heer, ik zie uit naar de dag dat ik u mag zien en uw genade mag ervaren in alle heerlijkheid. Geef mij moed vandaag opdat ik met zekerheid de uitdagingen op mijn pad tegemoet ga en trouw leef voor u en anderen. Vader, ik geloof dat het beste wat Jezus met mij wil doen nog voor mij ligt, dus gebruik mij tot uw eer. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 januari 2025 Romeinen 5:8
20 januari 2025 Romeinen 5:6-7
19 januari 2025 Romeinen 5:5
18 januari 2025 Romeinen 5:3-4
17 januari 2025 Romeinen 5:1-2
16 januari 2025 Spreuken 10:11
15 januari 2025 Psalm 100:5
 

Home