Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 21 januari 2025

 

Romeinen 5:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar God bevestigt Zijn liefde jegens ons, dat Christus voor ons gestorven is, als wij nog zondaars waren." (Ro 5:8 STV)

"Maar Christus is voor ons gestorven, terwijl wij nog een zondig leven leidden. Zo laat God ons duidelijk zien hoeveel hij van ons houdt."

"God echter bewijst zijn liefde jegens ons, doordat Christus, toen wij nog zondaren waren, voor ons gestorven is."

"Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren."

"Maar God heeft ons Zijn grote liefde getoond door Christus te sturen en Hem voor ons te laten sterven toen wij nog schuldige zondaars waren."

 

Overdenking van vandaag:

Interessant: de bijbel zegt nooit alleen maar dat God van ons houdt. In plaats daarvan zegt het: "God bewees zijn liefde...","niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat God ons heeft liefgehad en gaf...", "God heeft de wereld zo lief dat hij...gaf...". Liefde is meer dan emotie of intentie. Ware liefde, de liefde die redt, liefde zoals God het doet is actief; die doet iets. Voor ons deed Jezus meer dan iets; hij offerde alles op. Nog meer, hij deed dit juist op het moment dat wij het nodig hadden. Hij toonde zijn liefde terwijl wij zondaren waren!

 

Gebed:

Vader, dank u dat u van mij houdt. Ik hou van u. Ik hou van u voor wat u gedaan hebt. Ik hou van u voor wie u bent. Ik hou van u vanwege uw beloften. Ik hou van u vanwege uw trouw. Boven alles, Vader, hou ik van u dankzij Jezus die mij liet zien hoeveel u van mij houdt. Geef mij kracht om mijn liefde te laten zien door anderen te dienen en hen te geven zoals Jezus dat deed. In zijn naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 januari 2025 Romeinen 5:6-7
19 januari 2025 Romeinen 5:5
18 januari 2025 Romeinen 5:3-4
17 januari 2025 Romeinen 5:1-2
16 januari 2025 Spreuken 10:11
15 januari 2025 Psalm 100:5
14 januari 2025 Psalm 100:4
 

Home